Θα πρέπει να κοιμάστε με το κατοικίδιο ζώο σας; Κίνδυνοι και οφέλη για την υγεία


Είναι γεγονός ότι πολλές οικογένειες διαθέτουν κατοικίδια ζώα και ο ύπνος μαζί τους δεν είναι πραγματικά ασυνήθιστος στις περισσότερες χώρες. Είναι ενδιαφέρον ότι μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την American Pet Products Association έδειξε πρόσφατα ότι το 62% των μικρών σκύλων, το 41% ​​των μεσαίων σκύλων και το 32% των μεγάλων σκύλων κοιμούνται στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη τους. Ακόμη περισσότερο, η έρευνα έδειξε ότι το 62% των γάτων κοιμάται με τους ενήλικες ιδιοκτήτες τους, ενώ το 13% κοιμάται με τα παιδιά.

Υπάρχουν όμως κίνδυνοι για την υγεία όταν μοιράζεστε ένα κρεβάτι με τα κατοικίδια ζώα; Μήπως μια τέτοια συνήθεια ωφελεί εσάς ή το κατοικίδιο ζώο σας; Ποιους παράγοντες θα πρέπει να εξετάσετε πριν μοιραστείτε ένα δωμάτιο ή ένα κρεβάτι με το κατοικίδιό σας

Εδώ θα αποκαλύψουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ύπνου με το κατοικίδιο ζώο σας, συν όλους τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κοιμηθείτε δίπλα στον γούνινο φίλο σας:

Οφέλη του ύπνου με τα κατοικίδια ζώα σας:

 Σκύλος στο κρεβάτι

α. Βελτίωση του ύπνου:

Η διανομή του υπνοδωματίου ή του κρεβατιού σας με το κατοικίδιο ζώο σας θα μπορούσε να μειώσει πραγματικά το άγχος, να σας δώσει μια καλύτερη αίσθηση συναισθηματικής και φυσικής ασφάλειας και γενικά να βελτιώσετε τον ύπνο σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν τα κατοικίδια ζώα μένουν κάτω από τα καλύμματα. Για τους ανθρώπους που αισθάνονται αρκετά ευάλωτοι όταν κοιμούνται, έχοντας ένα κατοικίδιο στο κρεβάτι ή γύρω τους τη νύχτα τους κάνει να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Τα κατοικίδια ζώα είναι επίσης εξαιρετικά υποκατάστατα για μοναχικούς ή μοναχικούς ανθρώπους. "

β. Άνεση και ζεστασιά:

Τα κατοικίδια ζώα είναι ανατριχιαστικά ζώα που κάνουν τη θερμοκρασία του σώματος τους πιο ζεστή από τη δική μας. Αυτή η θερμή θερμοκρασία σώματος τους κάνει να αισθάνονται σαν μια ηλεκτρική κουβέρτα, ειδικά καθώς αγκαλιάζεστε. Περισσότερο, έχουν πολύ καταπραϋντικό αποτέλεσμα που μπορεί να σας προκαλέσει ύπνο.

γ. Μείωση του άγχους:

Έχοντας τα κατοικίδια ζώα σας γύρω σας μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ήρεμοι και λιγότερο ανήσυχοι. Αυτό είναι αλήθεια όταν έχετε διαταραχές όπως αϋπνία, άγχος, άγχος, κατάθλιψη και συναισθηματικά προβλήματα. Η παρουσία των κατοικίδιων ζώων θα δώσει σιγουριά, ενώ τα αγγίζετε θα αυξήσουν τα επίπεδα ωκυτοκίνης στον εγκέφαλο και θα σας κάνουν να αισθάνεστε πολύ καλά Συγκόλληση:

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων εργάζονται σχεδόν όλη την ημέρα και αφήνουν τα κατοικίδια ζώα τους μόνοι τους στο σπίτι. Αυτοί οι ιδιοκτήτες θα ήθελαν να μεγιστοποιήσουν το μικρό χρόνο που έχουν με τα κατοικίδια ζώα τους, και τα κατοικίδια ζώα θα θέλουν επίσης να περάσουν λίγο χρόνο με τους ιδιοκτήτες τους. Δεδομένου ότι τα περισσότερα κατοικίδια ζώα αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους και είναι συνήθως σύρουν τα μυρωδιά τους, κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι μαζί τους βοηθά τους δεσμούς εύκολα. Δημιουργώντας αυτόν τον συναισθηματικό δεσμό, όπως η οικειότητα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, διατηρεί το κατοικίδιο και τον ιδιοκτήτη ευτυχισμένο.

Κίνδυνοι για την υγεία του ύπνου με τα κατοικίδια ζώα σας:

α. Επιδεινώνει τις αλλεργίες:

Οι εμπειρογνώμονες κατοικίδιων ζώων στο We're All About Pets δηλώνουν ότι "Μία από τις βασικές ανησυχίες για την κοινή χρήση ενός κρεβατιού ή ενός δωματίου με το κρεβάτι σας είναι μια αλλεργική αντίδραση. Αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι αδύναμο, είστε ασθματικό ή αλλεργικό στη διαβήτη κατοικίδιων ζώων, είναι ασφαλές να κρατήσετε τα κατοικίδια ζώα έξω από την κρεβατοκάμαρά σας. Αυτός είναι ο κύριος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε να περάσετε τη νύχτα με το κατοικίδιο σας. Σε περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αρνούνται να κρατήσουν τα κατοικίδια ζώα τους έξω από την κρεβατοκάμαρά τους. παρά τις αλλεργίες, θα πρέπει να τοποθετούνται σε πλάνα αλλεργίας για να δημιουργήσουν ανοχή. "

β. Ποιότητα του ύπνου:

Τα κατοικίδια ζώα σας θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν προβλήματα αϋπνίας όταν μοιράζονται ένα κρεβάτι ή ένα δωμάτιο μαζί σας. Μπορούν να κάνουν αυτό με ροχαλητό όλη τη νύχτα, ξύσιμο, συνεχώς κινείται, κλοτσιές, hogging τα καλύμματα, ή, στην περίπτωση των μεγάλων σκύλων, καταλαμβάνουν πάρα πολύ χώρο στο κρεβάτι. Επιπλέον, ένα υπερβολικό βάρος κατοικίδιου ζώου θα έχει λιπώδη κατάρρευση στο λαιμό του και τείνει να ροχαλίζει δυνατά και να διακόπτει τον ύπνο του. Θα πρέπει να συνεργαστείτε με τον κτηνίατρό σας ή να επισκεφτείτε πόρους στο διαδίκτυο για να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής για τον τετράποδο φίλο σας

γ. Αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου:

Τα κατοικίδια ζώα συνήθως ξοδεύουν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και αλληλεπιδρούν με πολλά άλλα κατοικίδια ζώα ή πράγματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας. Πολλά ανθρώπινα παθογόνα μεταδίδονται από τα ζώα. Δεδομένου ότι τα κατοικίδια ζώα δεν είναι απόλυτα καθαρά, πρέπει να εμβολιάζονται τακτικά για να τα διατηρούν υγιή. Ο κίνδυνος να μολυνθεί όταν το κατοικίδιο ζώο σας είναι μολυσμένο είναι πολύ υψηλό.

Μπορεί να προκαλέσει κυριαρχία και επιθετικότητα στο κατοικίδιο ζώο: Και οι δύο γάτες και τα σκυλιά μπορούν να αναπτύξουν δεσπόζουσα θέση και επιθετικότητα όταν τους αφεθεί να γκρεμίσουν το κρεβάτι. Το να δίνετε τα κατοικίδια ζώα σας υπερβολική μόχλευση στο κρεβάτι σας θα μπορούσε να τα καταστήσει εδαφικά, αλλά μπορείτε να το περιορίσετε επιτρέποντάς τους να καταλάβουν ένα συγκεκριμένο μέρος στο κρεβάτι.

Αν και μερικοί άνθρωποι θα εξετάσουν τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα του ύπνου με τα κατοικίδια ζώα ως δευτερεύοντα, ορισμένοι άνθρωποι δεν πρέπει να κοιμούνται με τα κατοικίδια ζώα καθόλου. Αυτοί οι άνθρωποι περιλαμβάνουν:

Το να επιτρέπεται στα κατοικίδια ζώα σας να μοιράζονται ένα κρεβάτι με το βρέφος σας θα μπορούσε να θέσει το μωρό σας σε κίνδυνο μικροβίων. Τα κατοικίδια ζώα μπορούν επίσης να κυλήσουν πάνω από το μωρό σας και να τα καταστήσουν ανίκανα να αναπνεύσουν.

  • Άτομα και άτομα με αλλεργίες

Τα άτομα που έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν παθογόνα. Οι αλλεργίες μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν όταν τα κατοικίδια ζώα είναι κοντά σε άτομα με αλλεργικές αντιδράσεις.

Τα σκυλιά τείνουν να δαγκώνουν όταν ξεσηκώνονται από τον ύπνο. Αυτό είναι επικίνδυνο όταν τα μικρά παιδιά είναι κοντά

5 Συμβουλές για ύπνο με τα κατοικίδια ζώα σας:

1. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν φέρνετε το κατοικίδιό σας στο σπίτι είναι να αποφασίσετε πού να κοιμηθεί και να κολλήσει στην απόφασή σας

2. Μην επιδοθείτε στο κατοικίδιο ζώο σας δίνοντάς του σνακ ή παίζοντας μαζί του όταν σας ξυπνούν τη νύχτα. Βεβαιωθείτε ότι παίζουν και ασκούν καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν καλύτερα τη νύχτα

3. Δημιουργήστε μια ρουτίνα για το κατοικίδιο ζώο σας. Θα πρέπει να εκπαιδεύονται με βοηθήματα κατάρτισης για να κατανοήσουν ότι η μέρα είναι για το παιχνίδι, την άσκηση και το φαγητό, ενώ η νύχτα είναι για ύπνο. Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να δημιουργηθεί μόλις φέρετε το κατοικίδιο ζώο στο σπίτι σας

4. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας τείνει να διακόπτει συχνά τον ύπνο σας, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε το δικό τους κρεβάτι για κατοικίδια ή να τα βάζετε σε ένα κλουβί κοντά σας. Μπορείτε να μάθετε πώς να κλουβί τρένο το κατοικίδιο ζώο σας εδώ.

5. Θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα μεγάλο στρώμα με καλή απομόνωση κίνησης και ανώτερη υποστήριξη άκρων. Υπάρχουν τόσα πολλά ωραία στρώματα με λατέξ ή αφρό μνήμης στην αγορά, μερικά από τα οποία έχουν αναθεωρηθεί εδώ.


Η Emma Williams είναι Αυστραλός συγγραφέας με κύριο 's πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων, ο οποίος έχει πάθος για οτιδήποτε σχετικό με τον τρόπο ζωής και το σχεδιασμό. Ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της αναδιαμορφώνοντας και συμμετέχοντας σε οικιακά έργα. Ως ένας μεγάλος εραστής της φύσης, η μεγαλύτερη απόλαυση της είναι να περνάει το χρόνο σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι δίπλα στο ποτάμιSource link