Πώς τα κατοικίδια επηρεάζουν τη διάθεσή μας


Οποιοσδήποτε έχει ποτέ κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου, θα συμφωνήσει ότι φέρνει ατέλειωτη διασκέδαση στη ζωή σας, καθώς και ώρες διασκέδασης.

Φαίνεται ότι τα σκυλιά και οι γάτες μπορούν να μας χαλαρώσουν και να μειώσουν το άγχος. Μας ενθαρρύνουν επίσης να πάρουμε επιπλέον άσκηση. Οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι έχουν συχνά σκύλους ή γάτες ως συντρόφους τους.

Έτσι, πώς μας βοηθούν τα κατοικίδια ζώα να αντιμετωπίσουμε το άγχος

Έχει αποδειχθεί ότι πιέζεται ή παίζει με ζώα σεροτονίνης ντοπαμίνη, και οι δύο είναι γνωστό ότι μας χαλαρώνουν

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατοικίδια ζώα υποφέρουν λιγότερο από την κατάθλιψη.

Η υπέρταση μειώνεται στους ανθρώπους που έχουν ένα κατοικίδιο ζώο να αγκαλιάσει ή να περπατήσει και οι άνθρωποι που έχουν τα κατοικίδια ζώα έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης, δηλαδή λιγότερες καρδιακές παθήσεις .

Οι άνθρωποι που έχουν ένα κατοικίδιο ζώο επισκέπτονται το γιατρό λιγότερο από όσους δεν έχουν κατοικίδια, κάνοντας 30% λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό. Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι τα άτομα που έχουν καρδιακή προσβολή επιβιώνουν περισσότερο όταν έχουν ένα κατοικίδιο για να φροντίσουν.

Έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο δεν σημαίνει μόνο ένα σκυλί ή μια γάτα, έχει αποδείξει ότι η παρακολούθηση των ψαριών σε ένα ενυδρείο βοηθά στη μείωση της έντασης

Μια από τις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες είναι να αγγίζεις και να αισθάνεσαι. Τα ζώα ικανοποιούν αυτή την ανάγκη στους ανθρώπους, επειδή είναι εκεί για μας να χτυπάμε και να αγκαλιάζουμε κάθε φορά που νιώθουμε την ανάγκη.

Η έρευνα έχει δείξει ότι ακόμη και σκληροί εγκληματίες αλληλεπιδρούν θετικά με τα κατοικίδια ζώα. Η απλή πράξη του αγγίγματος ενός κατοικίδιου ζώου είναι αρκετή για να ηρεμήσει και να ανακουφίσει τον άγχος στους περισσότερους ανθρώπους.

Όποιος έχει μια γάτα θα συμφωνήσει ότι για να καθίσει και να έχει το άλμα γάτας στην αγκαλιά σου και να χαϊδεύεται είναι κάτι για να το απολαύσεις. Η αφή της μεταξωτής γούνας ανάμεσα στα δάχτυλά σας σας καθησυχάζει πολύ πιο κάτω. Μπορεί ακόμη και να κοιμηθείτε! Αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα νοικιάσετε ένα διάλειμμα από μια αγχωτική ζωή και θα αισθανθείτε πιο ικανό να αντιμετωπίσει αργότερα.

Κατοικίδια και ένας υγιεινός τρόπος ζωής

Η κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου βελτιώνει τον τρόπο ζωής μας. Τα σκυλιά πρέπει να ασκηθούν, και αυτό ενθαρρύνει ακόμη και το πιο εσωστρεφόμενο άτομο να βγάλει έξω. Τα σκυλιά φυσικά βαρύνονται με άλλα σκυλιά και οι ιδιοκτήτες συγκεντρώνονται, όταν κάτω από άλλες συνθήκες δεν μπορεί ποτέ να συναντηθούν.

Ο καθαρός αέρας και η άσκηση είναι απαραίτητα για την καλή υγεία και έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο κάνει αυτό να συμβεί. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι πολύ πιο πιθανό να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες άσκησης όταν παίρνουν τα σκυλιά τους για μια βόλτα. Όχι ότι η άσκηση δεν είναι καλή για τον σκύλο σας. Χρειάζεται επίσης άσκηση για να παραμείνει υγιής.
Μερικές φορές, καθώς οι άνθρωποι γερνούν, γίνονται πιο απομονωμένοι και πιο απομονωμένοι. Οι φίλοι και οι σύζυγοι μπορούν να περάσουν μακριά και να τους αφήσουν μόνοι τους. Ένα κατοικίδιο ζώο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην παροχή συντροφιάς γι 'αυτούς

Η μοναξιά είναι μια διέγερση για θέματα όπως η κατάθλιψη και η ύπαρξη ενός συνετού συντρόφου πηγαίνει πολύ μακριά για να εξαλειφθεί αυτό. Επίσης, παίρνει το μυαλό από τα δικά τους προβλήματα και εστιάζει στη φροντίδα του κατοικίδιου ζώου τους.

Δομή

Τα κατοικίδια ζώα προσθέτουν μια δομή στις μέρες μας. Αγαπούν τις ρουτίνες τους! Αισθανόμαστε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε στη ρουτίνα τους, διαφορετικά θα νιώθουν ξεκάθαρα, έτσι θα σηκωθούμε σε μια συγκεκριμένη ώρα, θα πάμε για έναν περίπατο, θα τον ταΐσουμε στην κανονική του ώρα και ούτω καθεξής. Η ρουτίνα του κατοικίδιου μας δίνει δομή στην εποχή μας. Συχνά οι άνθρωποι που ζουν μόνοι δεν έχουν καμία δομή στην εποχή τους. Ένα κατοικίδιο ζώο θα το αλλάξει.

Το άγχος και το άγχος μειώνονται με το να έχεις μόνο ένα κατοικίδιο ζώο για να το φροντίσεις. Τα κατοικίδια ζώα μειώνουν το άγχος της εξόδου από μόνη της επειδή μπορούν να βγουν μαζί σας. Ακόμα και ο πιο χαρούμενος άνθρωπος θα είναι σε θέση να περπατήσει το σκυλί και στη συνέχεια να συναντήσει τους ανθρώπους.

Τα κατοικίδια δεν ανησυχούν για το τι συνέβη χθες, ούτε για το αύριο, για το οποίο ενδιαφέρεστε είναι το παρόν και το πώς νιώθεις. Οποιοσδήποτε έχει σκύλο θα συμφωνήσει ότι η δουλειά του στη ζωή είναι να κρατήσει τον άνθρωπο ευτυχισμένο.

Το stroking μια γάτα ή ένα σκυλί είναι ένας γρήγορος τρόπος για να μειωθεί το άγχος. Η πίεση του αίματος θα μειωθεί και θα αισθανθείτε λιγότερο ανήσυχη και πιο ειρηνική

. Έτσι βλέπουμε ότι η ύπαρξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής μειώνει σημαντικά τα σημάδια του άγχους, του στρες και της κατάθλιψης

Και για τους ηλικιωμένους

 Λαβράδορ retriever με λουρί περιμένει για βόλτα

Connected

Έχοντας ένα κατοικίδιο παρέχει την ευκαιρία να μείνετε συνδεδεμένοι. Το κατοικίδιο ζώο χρειάζεται τροφή, η οποία πρέπει να αγοραστεί. Τα σκυλιά χρειάζονται άσκηση που σημαίνει να τα βγάλεις έξω. Συχνά μετά το θάνατο, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να βγάλουν τον εαυτό τους έξω μόνοι τους. Έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο τους δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουν στον κοινωνικό τους κύκλο ακόμα και χωρίς σύζυγο

Χαρά και νόημα

Τα κατοικίδια δίνουν νόημα στη ζωή μας. Τα παιδιά μετακινούνται μακριά, οι σύντροφοι πεθαίνουν, αλλά ένα κατοικίδιο παραμένει μαζί σας. Η φροντίδα ενός ζώου αντί να επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στον εαυτό μας δίνει ένα νέο νόημα στη ζωή μας. Κρατώντας το κατοικίδιο ζώο τόσο χαρούμενο και ικανοποιημένο όσο μπορούμε να μας χαρίσουμε.

Προσφέρει ευεξία

Οι ηλικιωμένοι που έχουν κατοικίδια ζώα είναι πιο ενεργοί. Τα κατοικίδια ζώα τους ενθαρρύνουν να κινούνται περισσότερο, να γελάσουν σε παιχνιδιάρικες γελοιότητες και να κάνουν περισσότερη άσκηση. Όλα αυτά σημαίνουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής για τους ηλικιωμένους με κατοικίδια ζώα. Πολλοί ηλικιωμένοι σταματούν τις μορφές άσκησης, αλλά έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο τους ενθαρρύνει να μετακινηθούν, να βγουν για μια βόλτα ή απλά να πλύνουν τα κρεβάτια. Οποιοσδήποτε τους κρατά ενεργό είναι ευεργετικός.

Βελτιώνει τη μνήμη

Οι ηλικιωμένοι που γίνονται ξεχασμένοι θα επωφεληθούν από το να έχουν ένα κατοικίδιο που πρέπει να θυμούνται να τρέφονται. Επιπλέον, πρέπει να θυμούνται τα πράγματα όπως η αγορά τροφίμων και επισκέψεων κτηνιάτρων. Διατηρούν το μυαλό τους ενεργό καθιστώντας τον εαυτό τους να θυμάται συγκεκριμένα πράγματα και ώρες. Ακόμη και αν πρέπει να γράψουν οι ίδιοι ένα σημείωμα για να τους υπενθυμίσει, οτιδήποτε κάνει τον εγκέφαλο να παραμείνει ενεργό είναι καλό πράγμα

Και τι γίνεται με τα κατοικίδια ζώα για παιδιά

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από άσθμα και αλλεργίες

Τα παιδιά που έχουν κατοικίδια ζώα μάθουν για την ευθύνη σε νεαρή ηλικία. Μαθαίνουν συμπόνια για άλλους ανθρώπους και ζώα.

Για τα εσωστρεφόμενα παιδιά που μπορεί να έχουν προβλήματα στο σχολείο, ένα κατοικίδιο ζώο είναι ένας μεγάλος σύντροφος. Ποτέ δεν θα κρίνουν το παιδί ή θα τους κάνουν να αισθάνονται κατώτεροι.

Σε αντίθεση με τους δασκάλους του σχολείου, ένα κατοικίδιο δεν θα δώσει ποτέ εντολές ούτε να τους τιμωρήσει για να κάνουν λάθος.

Τα παιδιά με υπερδραστήρια προβλήματα είναι χαλαρά με το χάιδεμα μιας γάτας ή ενός σκύλου και ακόμη και τα επιθετικά παιδιά γίνονται πιο ήρεμα. οι οποίοι μένουν μόνοι τους ενώ οι γονείς βγαίνουν πάντοτε επωφελούνται από το να έχουν σύντροφο να μείνουν μαζί τους. Όχι ότι είναι καλή ιδέα να αφήσουμε τα παιδιά μόνο, αλλά όταν οι γονείς δεν είναι για κάποιο λόγο, ένα κατοικίδιο ζώο θα μείνει με το παιδί.

Έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο που αγαπάει χωρίς όρους κάνει ένα πιο αυτοπεποίθηση παιδί που είναι σε καλύτερη θέση να να χειριστεί τον πραγματικό κόσμο και όλα όσα το ρίχνει

Έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο σημαίνει επιπλέον άσκηση για το παιδί καθώς παίζουν μαζί. Ούτε το παιδί ούτε το σκύλο κουράζονται να ρίξουν μια μπάλα!

Η κατάρτιση ενός σκύλου θα φέρει μεγάλες ανταμοιβές στο παιδί καθώς και μια αίσθηση του επιτεύγματος. Το παιδί θα μάθει επίσης την επιμονή και την υπομονή, καθώς και να ανακαλύψει τις ανάγκες των ζώων.

Φυσικά, δεν είναι όλοι οι σκύλοι κατάλληλοι σύντροφοι για μικρά παιδιά, υπάρχουν μερικοί που είναι απλά πάρα πολύ καυτοί. Είναι φρόνιμο να ερευνήσετε το ιδανικό κατοικίδιο ζώο για το παιδί σας πριν το φέρνετε στο σπίτι.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με αυτές τις συνθήκες εμφανίζουν λιγότερες εκρήξεις όταν έχουν μια ασθένεια Alzheimer σκύλο ή γάτα στο σπίτι. Ακόμα και βλέποντας τα ζώα φαίνεται να τα ηρεμεί σημαντικά

Όταν οι πάσχοντες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν προφορικά, έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο παρέχει μια μη λεκτική αλληλεπίδραση

Οι φροντιστές των ανθρώπων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ επίσης λαμβάνουν τα οφέλη από την κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου. Συχνά, είναι πολύ άγχος, και αυτό γνωστοποιείται στον πάσχοντα. Έχοντας μια γάτα σε εγκεφαλικό επεισόδιο χαλαρώνει τον φροντιστή και χαλαρώνει το στρες.

Συνοψίζοντας

Ελπίζω να έχετε μάθει κάτι για τα κατοικίδια ζώα και πώς επηρεάζουν τις διαθέσεις μας. Είναι σπουδαίο ότι ένα ζώο μπορεί να διαδραματίσει τόσο ζωτικό και σημαντικό ρόλο σε τόσες ζωές.

Φυσικά, ποιο κατοικίδιο ζώο έχεις βασίζεται εξ ολοκλήρου στις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σου. Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, μπορείτε να επιλέξετε μια γάτα ή ένα μικρότερο σκυλί, ενώ αν έχετε έναν κήπο και μια εξωτερική περιοχή, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο σκυλί.

Όποιος τύπος κατοικίδιου ζώου παίρνετε, θα είναι μια καλή απόφαση, μία από τις καλύτερες που μπορείς να κάνεις, και μία που θα σου δώσει ανταμοιβές για το υπόλοιπο του χρόνου μαζί.


Συγγραφέας Bio:

Γεια σας, Valerie μου λέει, και έχω έναν γούνινο φίλο που ονομάζεται Bentley. Είναι το φως της ζωής μου και μοιάζει να με ενθουσιάζει μόνο κοιτάζοντας τον. Άρχισα να σκέφτομαι πώς τα κατοικίδια ζώα μας επηρεάζουν τις διαθέσεις και ανακαλύπτουν μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα. Επίσης, γράφω για την OfficialallyPets έτσι αισθάνομαι ελεύθερη να διαβάσω κάποια από τα άρθρα μου εκείSource link