Γιατί οι γάτες δίνουν αγάπη δαγκώματα


Οι φίλοι της γάτας μας είναι γνωστοί για το ότι είναι κακόβουλοι, ανεξάρτητοι και έντονοι. Ουσιαστικά, τόσο τα σκυλιά όσο και οι γάτες έχουν το καθένα τη δική τους προσωπικότητα και τις ιδιορρυθμίες που τους καθιστούν ξεχωριστά ζώα. Ως ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, μερικές φορές αφέθηκαν να αναρωτιούνται γιατί τα κατοικίδια ζώα κάνουν αυτό που κάνουν. Για παράδειγμα, γιατί οι γάτες προσφέρουν τσιμπήματα αγάπης; Φυσικά, μέρος της ύπαρξης υπεύθυνου ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων προσπαθεί να καταλάβει τι είναι πίσω από τη συμπεριφορά των κατοικίδιων ζώων, ειδικά αν έχουν ένα παιχνιδιάρικο νέο γατάκι. Ουσιαστικά, αν είστε πρώτος ιδιοκτήτης γάτας ή έμπειρος γάτα pro, αλλαγές στη συμπεριφορά της γάτας μπορεί να συμβούν για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάθισαμε με τον κτηνίατρο της περιοχής Trupanion, Dr. Caroline Wilde, για να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε το νόημα πίσω από το γιατί οι γάτες προσφέρουν τσίμπημα αγάπης και βέλτιστες πρακτικές για να συγκρατήσουν αυτή τη παιχνιδιάρικη συμπεριφορά της γάτας.

Οι γάτες δίνουν τσίμπημα αγάπης: τι σημαίνουν

 Η κατανόηση γιατί οι γάτες προσφέρουν τσίμπημα αγάπης μπορεί να βοηθήσει με τον περιορισμό της συμπεριφοράς.

Τι είναι τα δάγκωμα της αγάπης γάτας;

Αυτό που θα μπορούσε να αντιληφθεί ως αγαπημένη χειρονομία από τη γάτα ή το καινούργιο γατάκι μας, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο. "Οι γάτες μπορούν να δαγκώσουν από την επιθετικότητα [19659907] αλλά μπορεί επίσης να σχετίζονται με κακή συμπεριφορά ή συμπεριφορά αρπαγής", δηλώνει ο κτηνίατρος Trupanion, Δρ Caroline Wilde. Σκεφτείτε να σημειώσετε πότε ο φίλος σας είναι που παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά . Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με αυτή τη συμπεριφορά και ποια θα μπορούσε να είναι η βασική ανησυχία.

Γιατί οι γάτες προσφέρουν τσίμπημα αγάπης: εσωτερική και εξωτερική γάτα

Ανεξάρτητα από το αν έχετε μια εσωτερική ή εξωτερική γάτα, ο γάτα σας φίλος θα μπορούσε ακόμα να δώσει δαγκώματα αγάπης. Για παράδειγμα, αν το γατάκι σας [19659907] έχει υψηλό ενεργειακό επίπεδο και δεν έχει διέξοδο για τη διανομή ενέργειας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα στόμα γατάκι. Για να φανεί στο φως, ο Wilde επισημαίνει ότι "οι εσωτερικές γάτες δεν έχουν πολλά πράγματα να κατευθύνουν την ενέργειά τους και για την έλλειψη καλυτέρου υποστρώματος, μπορούν να κινητοποιήσουν τους ιδιοκτήτες τους. Θα ήθελα να αποθαρρύνω να ανεχτώ οποιαδήποτε μορφή δαγκώματος και αντίθετα να ενισχύσω το παιχνίδι με ένα κατάλληλο αντικείμενο. "

Διαδραστικό και καθοδηγούμενο παιχνίδι

Το διαδραστικό και καθοδηγούμενο παιχνίδι μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος πόρος για τη γάτα ή το νέο γατάκι σας. Επιπλέον, η εξεύρεση νέων τρόπων για να διασκεδάσετε τη γάτα σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεσμεύσετε τον φίλο σας γάτα. Επιπλέον, η ενσωμάτωση ολόκληρης της οικογένειας στο παιδικό παιχνίδι μπορεί να είναι χρήσιμο για όλα τα μέρη να διασκεδάζουν, να συμμετέχουν και να βγαίνουν από την υπερβολική ενέργεια. " Τα γατάκια είναι πιο παιχνιδιάρικα και πιο ενεργητικά και ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να δαγκώνουν από κακό προσανατολισμό», λέει ο Wilde. Φυσικά φροντίστε να εποπτεύετε τα παιδιά όταν παίζετε ή αλληλεπιδράτε με τον γούνινο φίλο σας και πάντα να είστε επικεφαλής της αλληλεπίδρασης.

Πώς να βοηθήσετε τη γάτα ή το γατάκι σας με υπερβολικό δάγκωμα

Εάν η γάτα ή το νέο γατάκι σας είναι επιρρεπές
δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν με τις βέλτιστες πρακτικές.
Πρώτα απ 'όλα, συζητήστε τις ανησυχίες σας με τον κτηνίατρό σας όπως πιθανόν να υπάρχουν
να είναι μερικά βασικά ζητήματα υγείας. Επιπλέον, κατευθυνόμενο και διαδραστικό παιχνίδι
με τη χρήση των εργαλείων εμπλουτισμού και κοινωνικοποίησης μπορεί να βοηθήσει να περιοριστεί η υπερβολική
δάγκωμα.

Η πρώιμη κοινωνικοποίηση είναι το κλειδί για το καλά προσαρμοσμένο κατοικίδιο ζώο και τα γατάκια πρέπει να είναι εκτεθειμένα στους ανθρώπους και τον χειρισμό καθώς και σε άλλα κατοικίδια ζώα σε οποιαδήποτε νεαρή ηλικία

Ο Wilde ζυγίζει στη σημασία της διόρθωσης μιας γάτας από το δάγκωμα . Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα δάγκωμα είναι ένα δάγκωμα, και αυτό που είναι χαριτωμένο ως ένα γατάκι, θα μπορούσε πραγματικά να είναι επιβλαβές όταν αναπτυχθεί πλήρως. Επίσης, τα τσιμπήματα γάτας μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή μόλυνση, οπότε θα αποθάρρυναν κάθε μορφή δαγκώματος και αν συμβεί ένα σπάσιμο στο δέρμα, αναζητήστε ιατρική φροντίδα. "

Παιχνίδια εμπλουτισμού

Τα παιχνίδια εμπλουτισμού αποτελούν ουσιαστική μορφή παιχνιδιού που είναι ασφαλές και παρέχει ψυχικά, σωματικά και συναισθηματικά οφέλη για την υγεία. Φυσικά, τα παιχνίδια εμπλουτισμού ενθαρρύνουν το ασφαλές και διαδραστικό παιχνίδι και είναι μια μεγάλη δραστηριότητα που ενσωματώνεται στην καθημερινή σας ρουτίνα.

 • Εάν θέλετε να δώσετε ένα πιο εμπλουτισμένο χώρο για κατοικίδια ζώα, σκεφτείτε να προσθέσετε τα παρακάτω στο σπίτι σας:

  • Cat trees
  • Σχάρες
  • Διαδραστικά παιχνίδια ποντίκι ή PetCube)

  Ο εμπλουτισμός είναι μια εκπληκτική δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους και άλλων προβλημάτων συμπεριφοράς.

  "Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εμπλουτίσετε το σπίτι της γάτας σας με ασφαλή
  παιχνίδια, ασφαλή μέρη για να κρυφτούν και να υποχωρήσουν, και να τους δώσουν θέσεις για να ανέβουν και
  γρατσουνιά. Δομημένο παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει να διαλυθεί η ενέργεια γατάκι σας και να οδηγήσει σε ένα
  πιο χαλαρό και ξεκούραστο γατάκι ", παρεμβαίνει ο Wilde.

  Γιατί οι γάτες προσφέρουν τσίμπημα αγάπης: η ευαισθητοποίηση για όλους τους ιδιοκτήτες γάτας

  Οι γάτες δίνουν τσιμπήματα αγάπης λόγω άγχους ή μη κατευθυνόμενου παιχνιδιού. Επιπλέον, παρέχοντας διαδραστικό και καθοδηγημένο παιχνίδι, ευκαιρίες εμπλουτισμού στο χώρο κατοικίδιων ζώων σας και κοινωνικοποίηση, η συμπεριφορά του φίλου σας μπορεί να περιοριστεί. Επιπλέον, η ενημέρωση του κτηνιάτρου σας σχετικά με τη συμπεριφορά της γάτας σας και τη διαμονή σας σε ένα σχέδιο θεραπείας μπορεί να προσφέρει ένα ευτυχισμένο και υγιεινό σπίτι για όλους.

Σχετικά με τον συγγραφέαSource link