Μικρή, αλλά δυνατή: Γνωρίστε το τσιουάουα


Το Chihuahua είναι μια εξαιρετική φυλή σκύλου, παρόλο που η ειδική δεν έχει υπερφατικό χαρακτήρα. Αυτή είναι η μικρότερη φυλή, αλλά αυτή με την πιο εξέχουσα προσωπικότητα. Διασκεδαστικό, πιστό, φιλικό, θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες κάθε εραστή που επιθυμεί να εισαγάγει έναν νέο φίλο στο σπίτι.

Το τσιουάουα είναι το σύμβολο του Μεξικού και συχνά ονομάζονται "σκυλιά τσέπης" μπορούν να εισαχθούν σε μικρές σακίδια και πορτοφόλια και να μεταφερθούν μαζί λόγω του μικρού τους μεγέθους. Μιλάμε για ένα πραγματικό σκυλί εδώ, το οποίο μπορεί να μάθει και να υπακούει ως σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί και ένα που μπορεί να ανταγωνιστεί με άλλα σκυλιά (ανεξάρτητα από το μέγεθός τους) χρησιμοποιώντας την ευκινησία και την ταχύτητα του.

Ο κύριος σκοπός του τσιουάουα είναι να αγαπούσε και να είναι κοντά στους ανθρώπους του. Οι ειδικοί ανέφεραν ότι η Τσιουάουα είναι ανάμεσα στις 10 πρώτες φυλές φυλακών.

Λοιπόν, αρκετά με τις χαοτικές λεπτομέρειες, ας φτιάξουμε κάποια δομή. Στη σημερινή θέση, θα αξιοποιήσουμε τα μυστήρια της φυλής σκύλου Chihuahua, αναλύοντας διάφορα χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά γνωρίσματα, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. "Ενώ πολλές φυλές μπορούν να είναι πολύ ανεξάρτητες αν και έχουν αναπτυχθεί πολύ με αγάπη, το τσιουάουα δεν συμβαίνει."

Πολύ τρυφερός με τους στενούς "

Αυτή η φυλή είναι εξαιρετικά παθιασμένη, αγάπη και στοργική με τα μέλη της οικογένειάς της, ειδικά όταν πρόκειται για τον «κύριο γονέα». Ο Alex Johns, διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρίας γραφής και του Chihuahua

Παιδιά φιλικό (5/5)

Μερικά σκυλιά μπορεί να είναι ήπια και επιβλαβή για τα παιδιά, ενώ άλλα μπορεί να αντιπροσωπεύουν ακόμη και απειλές. Το τσιουάουα, δεδομένου του μικρού μεγέθους και της "οικογενειακής του προσωπικότητας", θα αγκαλιάσει τα νεότερα μέλη της οικογένειάς σας με χάρη και ζεστασιά. Ακόμη και αν η γενίκευση πάνω από τις φυλές είναι χρήσιμη σε κάποιο βαθμό, η φιλική προς τα παιδιά στάση ενός τσιουάουα δίνεται κυρίως από τη στάση των ιδιοκτητών του

Dog-Friendly (2/5)

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ φιλικό προς τον άνθρωπο και φιλικό προς τα σκυλιά. Λοιπόν, οι Chihuahuas, αν και είναι οι μικρότεροι, έχουν την «βασιλική προσωπικότητα» – πρέπει να είναι υπεύθυνοι, πρέπει να γίνονται σεβαστοί και πρέπει να δίνουν προτεραιότητα. Εάν οι συνθήκες αυτές δεν πληρούνται σε ένα δημόσιο περιβάλλον, το Chihuahua θα κάνει συνήθως μια σκηνή.

Stranger Friendly (2/5)

Το DomyWriting Review προτείνει ότι "Όταν πρόκειται για φιλικότητα προς ξένους, να θεωρούνται διπλωματικές οντότητες, αν και δεν είναι εξαιρετικά φιλικές και θερμότερες ».
Αυτό που είναι έξω από τη ζώνη άνεσης του Chihuahua συχνά γίνεται είτε απειλή είτε κάτι που αξίζει να αγνοηθεί. Και πάλι, το περιβάλλον και η οικογένεια του κατοικίδιου ζώου κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς αντιδρά σε όλα τα "νέα".

Adaptability

Διαμέρισμα Σκύλος (19/59010)

Τα σκυλιά που ζυγίζουν πάνω από τριάντα κιλά, τα σκυλιά που αφήνουν πίσω τους πολλά γούνα και τα κατοικίδια ζώα που έχουν πιεστικές ασκήσεις είναι "εξωτερικά σκυλιά", ενώ το Chihuahuas, η μικρότερη φυλή των οποίων οι ανάγκες δεν είναι άφθονες και των οποίων τα επίπεδα ενέργειας ταιριάζουν στον τρόπο ζωής του διαμερίσματος , το οποίο θεωρείται το τέλειο «σκυλί διαμερισμάτων».

Ένα καλό αγόρι για νέους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων (4/5)

Το Chihuahua είναι μια εύθραυστη φυλή που γενικά δεν θέτει τους ιδιοκτήτες σε δυσκολία. Φυσικά, μιλάω για σοβαρούς ιδιοκτήτες που αφιερώνουν χρόνο, προσοχή και αγάπη στα σκυλιά τους, όχι εκείνοι που θέλουν να αποκομίσουν τα οφέλη μιας συγκεκριμένης φυλής. Οι Chihuahuas, αν και συχνά είναι ανεξάρτητοι στοχαστές, αγαπούν να παίξουν μαζί και να οικοδομήσουν μια σταθερή σχέση μαζί σας.

Ευαισθησία (5/5)

Όταν πρόκειται για ευαισθησία, οι Chihuahuas δεν κάνουν " τόσο ωραία. "Είναι μια εξαιρετικά λογική φυλή, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Τα κορίτσια υψηλής ευαισθησίας συχνά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε δυνατούς θορύβους, αυστηρούς ιδιοκτήτες και χαοτικά νοικοκυριά.

Όπως η Jane Grigg, ο Chihuahua ιδιοκτήτης μιας υπηρεσίας συνθετικών δοκιμών, υποδηλώνει ότι "το τσιουάουα είναι ένα μπιχλιμπίδι και πρέπει να αντιμετωπίζεται ομοίως"

"Home Alone" (1/5)

Το μόνο σπίτι στο κεφάλαιο δεν φαίνεται πολύ καλό ούτε. Οι Chihuahuas έχουν μια συνεχή ανάγκη να είναι με τους αγαπημένους τους, γι 'αυτό συχνά θα κάνουν πολύ θόρυβο, γαβγίζουν και κλάμα, ενώ είστε φύγει. Οι Chihuahuas συχνά ανησυχούν όταν ο ιδιοκτήτης λείπει από την όρασή τους και μπορούν να εκδηλώσουν το άγχος μέσα από το μάσημα, το σπάσιμο των πραγμάτων, το γαύγισμα ή το κνησμό

Cold Weather (1/5)

Αυτά τα σκυλιά δεν είναι φιλικό προς το κρύο, δεν είναι καθόλου. Γι 'αυτό βλέπετε τα σκυλιά Chihuahua με ρούχα ακόμα και κατά τη θερινή περίοδο. Η έλλειψη μαλλιών και η υποανάπτυκτη προστασία του δέρματος του Chihuahua αντιπροσωπεύουν μια εξαιρετικά ευαίσθητη κρέμα για το κρύο.

Hot Weather (2/5)

"Καυτό καιρό" πρόβλημα. Αυτή η φυλή δεν μπορεί να «κρυώσει» μόνη της λόγω της σύστασης του δέρματος και της γούνας της, γι 'αυτό θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή όταν ο καιρός ζεσταίνει. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Chihuahuas συχνά υποχωρούν μέσα στο σπίτι, σε μέρη όπου μπορούν να βρούν αποχρώσεις και το κρύο

Εκπαίδευση

Simple to Train (4/5)

εξαρτάται από τις ικανότητες κατάρτισης ή από τις ικανότητες του συγκεκριμένου εκπαιδευτή σας. Ένα τσιουάουα είναι μια πολύ "εκπαιδευτική" φυλή, αλλά μόνο αν καταλαβαίνετε τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τη στάση του αρκετά.

Intelligence (4/5)

Ευφυής; Βάζεις στοίχημα. Οι Chihuahuas είναι εξαιρετικοί επικοινωνοί, είναι εξαιρετικά εκφραστικοί και ξέρουν πώς να σας δείξουν αυτό που θέλουν, πώς το θέλουν και πότε το θέλουν. Φυσικά, η πειθαρχία είναι το κλειδί για τη διαχείριση αυτού του είδους της νοημοσύνης.

Οδήγηση σε τρέξιμο για το θήραμα (3/5)

Ορισμένοι Chihuahuas τρέχουν για κάθε "λεία" που βλέπουν, άλλοι δεν θα πληρώνουν ακόμη και δύο λεπτά . Αυτό εξαρτάται από το περιβάλλον, τον ιδιοκτήτη, τους σκύλους με τους οποίους το Τσιουάουα έχει αλληλεπιδράσει και πολλά άλλα πράγματα.

Barking and Howling (3/5)

Ένα σκυλί γαβγίζει ή φωνάζει. Η τάση του Chihuahua να φλοιώσει είναι μέτρια έως υψηλή, πράγμα που σημαίνει ότι εξαρτάται από το πού το κρατάτε, πώς το εκπαιδεύετε, πώς το αντιμετωπίζετε και ούτω καθεξής.

Απλή Καλλωπισμός (5/5)

Πολλά σκυλιά λερωθούν εύκολα και πρέπει να καθαριστούν αμέσως. Πολλά σκυλιά χρειάζονται καλή περιποίηση και φροντίδα, πολλά λουτρά, πολλά προϊόντα, πολύ προσοχή. Λοιπόν, όχι το Τσιουάουα. Αυτή είναι μια φυλή που είναι πολύ εύκολο να ληφθεί μέριμνα, και δεν παίρνει πάρα πολύ χρόνο ή προσπάθεια.

Προβλήματα βάρους (3/5)

Τα σκυλιά έχουν μια τάση που κερδίζει βάρος επίσης. Όπως και εμείς, χρειάζονται μια υγιεινή διατροφή που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους και να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής τους. Τα τσιουάουα έχουν μέση έως υψηλή τάση να πάρουν λίπος. Όταν ένα σκυλί παίρνει λίπος, γίνεται ανθυγιεινό, και θα προκύψουν προβλήματα. Αν πάρετε ένα τσιουάουα, σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε μερικά υγιεινά γεύματα

Αποτρίχωση (2/5)

Κάθε φορά που σκέφτεστε να μοιραστείτε το σπίτι σας, το κρεβάτι και την άνεση με ένα νέο σκύλο , πρέπει να εξετάσετε πόσο ανεκτικοί είστε στα μαλλιά. Μια φυλή που αφήνει πολλά μαλλιά πίσω μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες στη δουλειά, στις σχέσεις, όλα λόγω του τεράστιου προβλήματος που φέρνει (πολλά μαλλιά). Οι Chihuahuas δεν αφήνουν πολλά μαλλιά πίσω, μόνο όταν αλλάζει η εποχή και το παλτό τους μεταμορφώνεται.

Υγεία (2/5)

Οι Chihuahuas δεν είναι εξαιρετικά υγιή σκυλιά. Λόγω των υψηλών επιπέδων ευαισθησίας τους, συχνά «μπερδεύονται». Πολλά προβλήματα από τραυματισμούς σε άλλες ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να προκύψουν. Για το λόγο αυτό, οι Chihuahuas θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή και προσοχή. Η διατροφή και η διατροφή τους είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη γενική τους ευημερία.

Drooling (1/5)

Οι Chihuahuas δεν είναι σαλιγκάρια τύπου σκύλων. (19650010) Το μέγεθος του σκύλου (1/5)

Τα τσιουάουα είναι τα μικρότερα από τα μικρότερα, αλλά τα πιο έντονα από τα ρούχα σας. το πιο έντονο. Η προσωπικότητά τους είναι έντονη ως ανεμοστρόβιλος και η ιδιοσυγκρασία τους είναι συχνά το άμεσο αντίθετο της «ηρεμίας». Ωστόσο, η προσωπικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ζωή που ζει το σκυλί

Άσκηση

Παιχνιδιότητα 4/5)

Το Chihuahua είναι μια πολύ παιχνιδιάρικη φυλή που του αρέσει να έχει πολλή διασκέδαση. Προτιμούν να παίζουν με ανθρώπους και όχι με άλλα σκυλιά, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Ένα τσιουάουα μπορεί να βρει κάποιους καλύτερους φίλους και στην παρουσία τους μπορεί να εκδηλώσει την "ζεστή, παιχνιδιάρικη πλευρά του". Ωστόσο, μπορεί να πάρει άτακτο όποτε προκαλείται από άγνωστα σκυλάκια. ] Η ενέργεια του τσιουάουα βρίσκεται στη μέση της κλίμακας. Δεν είναι χαμηλό, αλλά δεν είναι ούτε υψηλό. Δεν χρειάζεται να τον βγάλετε όλη την ημέρα, αλλά πρέπει να του δώσετε τουλάχιστον λίγους αξιοπρεπείς βόλτες.

Ένταση (2/5)

Δεν μιλάμε για μια έντονη φυλή εδώ . Και όταν αναφέρομαι στην ένταση, μιλάω για σφρίγος που έχει όταν πιάσει το φαγητό, το πάθος που χρησιμοποιεί για να σας πηδήσει και τη δύναμη του σωματικού βάρους του που σας χτυπάει με πλήρη ισχύ. [19659009] Ειδικές Ανάγκες Άσκησης (1/5)

Το Chihuahua μπορεί να καλύψει τις καθημερινές του ασκήσεις ακόμα και όταν κάθεται σε ένα διαμέρισμα. Ωστόσο, όπως έχω αναφέρει προηγουμένως, το να του δώσω μια αξιοπρεπή πρωινή και νυχτερινή βόλτα θα ήταν κάτι παραπάνω από καλό!

Συμπέρασμα: Είναι το Τσιουάουα σωστό για σένα

Τα γεγονότα δόθηκαν και παρουσιάστηκαν. θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη την απάντηση. Εάν δεν το κάνετε, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν είστε ένας κατάλληλος συνεργάτης ή ότι δεν έχετε συνδέσει (συναισθηματικά) με το πιθανό μέλλον ότι αυτό το είδος μοναδικής προσωπικότητας θα μπορούσε να φέρει τη ζωή σας.

Ωστόσο, αν αισθανθήκατε ερωτευμένη με την περιγραφή λίγο από το κομμάτι, σας παροτρύνω να κάνετε αυτή τη σημαντική επιλογή υιοθεσίας τώρα και μην κοιτάζετε πίσω. Όπως λένε, ακολουθήστε την καρδιά σας για να βρείτε την κατεύθυνση, χρησιμοποιήστε το σκεπτικό για να διατηρήσετε τη διαδικασία!


Συντάκτης Bio:

Ο Justin Osborne είναι συγγραφέας στο Assignment Masters και γραπτές υπηρεσίες, αγαπά να μοιραστεί τις σκέψεις του και απόψεις σχετικά με την εκπαίδευση, τη γραφή και το blogging με άλλους ανθρώπους σε διάφορα blogs και φόρουμ. Σήμερα, εργάζεται ως έμπορος περιεχομένου με τη βοήθεια χαρτιού όρος και επαγγελματική γραπτή υπηρεσία δοκίμιοSource link