Κατάχρηση των ζώων: Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε


Ένα συνειδητό ζώο, ικανό να αγαπά και να δημιουργεί φιλικές σχέσεις. μπορεί να στερηθεί αυτών των ευαισθησιών από το διαρκή πόνο, φόβο, θυμό και άγχος. Για ένα πουλί που θα μπορούσε να πετάξει στο ύπαιθρο, είναι κλειδωμένο σε ένα κλουβί σαν εκθετήριο. Ενώ ένας σκύλος προοριζόταν για μια ψυχρή περιοχή, είναι εξημερωμένος σε ένα ζεστό, τραχύ περιβάλλον όπου φυλάσσεται σε εσωτερικούς χώρους στο AC. Ακόμα και ένα άλογο που βόσκει σε ανοιχτά βοσκοτόπια γης τροφοδοτείται δύο φορές την ημέρα προκαλώντας γαστρικά έλκη. Η σκληρότητα των ζώων μπορεί να λάβει χώρα σε πολλές μορφές. Στην πραγματικότητα, κατά την ανάγνωση αυτού του γεγονότος, ένα άλλο ζώο είναι κακοποιημένο, παραμελημένο, σφαγμένο και / ή εγκαταλελειμμένο. Τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό περιβάλλον για τα ζώα και να αποφευχθεί η εμφάνισή του;

Η απάντηση δεν βρίσκεται σε μια πρόταση ή κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε τις διάφορες μορφές σκληρότητας στα ζώα. Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε; Καθώς οι υπεύθυνοι άνθρωποι γίνονται αυτο-συνειδητοί σχετικά με τα μέσα και τα άκρα της ζωικής σκληρότητας, θα μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε τους άλλους. Ο μήνας Απρίλιος είναι ο μήνας για την πρόληψη της σκληρότητας στα ζώα, οπότε ας μάθουμε περισσότερα γι 'αυτό

Τι είναι η σκληρότητα των ζώων

Η κακομεταχείριση των ζώων, η παραμέλησή τους ή η απομάκρυνση των βασικών αναγκών τους είναι η κατάχρηση των ζώων. Αυτές οι περιπτώσεις θα μπορούσαν να συμβαίνουν στη γειτονιά σας, στο χώρο εργασίας σας, σε ένα κοντινό εργαστήριο, πάρκο ζώων, ζωολογικό κήπο ή ακόμα και καταφύγια ζώων. Ο ζωοαμερικανισμός είναι ευχαρίστηση που προέρχεται από την πρόκληση πόνου στα ζώα. είναι ένα ψυχοπαθητικό χαρακτηριστικό συμπεριφοράς, μέρος της τριάδας Mcdonald που σχετίζεται με σειριακά αδικήματα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σκληρότητας των ζώων που εμπίπτουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Ας δούμε μερικές από αυτές τις επικρατούσες περιπτώσεις.

Φυσική κακοποίηση

Τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν μόνοι τους. Ως εκ τούτου, κλωτσούνται, γκρίνιαζαν και χτυπούσαν επειδή δεν ανταποκρίνονταν στις εντολές. Εμείς οι άνθρωποι, παίρνουμε αδικαιολόγητο πλεονέκτημα από τις περιστάσεις τους και τις αντιμετωπίζουμε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.

Μια σημαντική πτυχή της κατάχρησης των ζώων είναι ότι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Για παράδειγμα, ένας ιππέας μπορεί να μαστίζει ένα άλογο όταν αρνείται να ακολουθήσει μια εντολή. ή ένας σκύλος μπορεί να τιμωρηθεί όταν δεν ενεργεί με κάποιο τρόπο. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται φυσιολογικό, φανταστείτε τον πόνο που υφίσταται το ζώο κάθε φορά που ένα χτύπημα μαστίγιο χτυπά το παλτό του. Υπάρχουν μέλη της επιβολής του νόμου που διερευνούν τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων. Εντούτοις, μερικές από αυτές τις περιπτώσεις δεν αναφέρονται και οι παραβάτες απομακρύνουν το έγκλημα.

Παραμέληση του ζώου

Η μη γνώση και η άγνοια είναι η βασική αιτία της αγανάκτησης των ζώων. Η έλλειψη γνώσεων σχετικά με τον τρόπο φροντίδας του ζώου είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο πεθαίνει το 60% των κατοικίδιων ζώων. Η μη φροντίδα ενός ζώου δεν αποτελεί δικαιολογία για το θάνατό του

Η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι ένας άλλος λόγος για την παραμέληση των ζώων. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να υποχρεώνονται ηθικά και νομικά να μεταφέρουν τους κτηνιάτρες / άρρωστα κατοικίδια ζώα στον κτηνίατρο. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να αγνοούν τα κατοικίδια ζώα τους ή να χρησιμοποιούν οικιακές θεραπείες που καταλήγουν να κάνουν χειρότερα. Δεν είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν χρήματα και τον απαραίτητο χρόνο για να θεραπεύσουν τα κατοικίδια ζώα. με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τροφή επειδή ο ιδιοκτήτης ξεχάστηκε. Το κυνήγι των κατοικίδιων ζώων είναι και άλλα παραδείγματα παραβίασης των ζώων.

Αξιοποίηση των ζώων

Η εκμετάλλευση των ζώων επικρατεί στην κοινωνία μας εδώ και αιώνες τώρα. Αυτό παραμένει απαρατήρητο και μη εκτεθειμένο και για κάποιο λόγο όλοι έχουν εξοικειωθεί με την εκμετάλλευση των ζώων για εγωιστικά κίνητρα. Υπάρχει μια αίσθηση του δικαιώματος προς τα ζώα, αλλά οι άνθρωποι υποθέτουν ότι έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα ζώα όπως επιθυμούν. Οι ζωολογικοί κήποι, τα τσίρκα, τα πάρκα ζώων, τα υδάτινα θεματικά πάρκα είναι περίφημα για την εκμετάλλευση των ζώων.

Ωστόσο, είναι πλέον υπό έλεγχο μετά από οργανώσεις καλής διαβίωσης των ζώων όπως η ΠΕΤΑ, έθεσαν τη φωνή τους ενάντια στη σκληρότητα που τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Το 96% των ζώων τσίρκων περνούν τη ζωή τους σε κουνουπιέρες και ορισμένοι εκπαιδευτές έχουν βρεθεί ένοχοι να χρησιμοποιούν μαστίγια, σφιχτά περιλαίμια, μυαλάδες, ηλεκτρικά μαχαίρια και αγκίστρια για την εκπαίδευση των ζώων. ] Το πείραμα της Ασημένιας Άνοιξης είναι ένα κλασικό παράδειγμα της σκληρότητας των ζώων. διαδεδομένη σε επιστημονικές έρευνες και πειράματα. Αρχίζοντας από το 1981 έως το 1991, το πείραμα έγινε η πρώτη περίπτωση έρευνας για ζώα που φτάνει στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεκαεπτά άγριοι γεννημένοι μακάκοι πίθηκοι, ιθαγενείς στις Φιλιππίνες. φυλάσσονταν στο Silver Spring, Maryland στο Ινστιτούτο για τη Συμπεριφορική Έρευνα. Χρησιμοποιήθηκαν ως ερευνητικό θέμα από τον Edward Taub, έναν ψυχολόγο που είχε κόψει το νωτιαίο γάγγλιο των μαϊμούδων που παρέχει αίσθηση στον εγκέφαλο από τα άκρα. Ζώα όπως πτηνά, σαύρες, φίδια, βατράχια, αρουραίοι χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο για πειραματισμό. κάνοντας εκατομμύρια κάθε μέρα από χιλιάδες ζώα που σφάζονται. Από την πώληση γούνας και την κλοπή τμημάτων του σώματος, όπως ο μπρόσμιος ενός ρινόκερου, είναι μερικοί από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους τα ζώα βασανίζονται.

Κτηνοτροφία στα ζώα

Κτηνοτροφία που εκτρέφεται για να μας παράσχει κρέας, αυγά και γάλα. έχουν υποστεί θύματα διαρκούς πάθησης. Ακόμη και βιολογικά προϊόντα κτηνοτροφίας έρχονται στην τιμή της σκληρότητας των ζώων.

Τα ζώα όπως κοτόπουλα, αγελάδες και άλλα ζώα περνούν τις μέρες τους γεμιστές σε κουνουπιέρες όπου δεν υπάρχει σωστή καθαριότητα εξαιτίας των οποίων οι ασθένειες μπορούν να διαδοθούν γρήγορα .
Ακόμη χειρότερα, τα όργανα του σώματος των ζώων είναι ακρωτηριασμένα με βλάβη, αποξένωση, ευνουχισμό χωρίς αναισθησία και ζωντανό σκασίματα.

Πώς να σταματήσετε την κατάχρηση των ζώων

Μην μετατρέπετε ένα κωφό αυτί σε κακοποίηση ζώων. Εάν το βεβαιώνετε γύρω από τον εαυτό σας, αναφέρετε τον στον τοπικό έλεγχο των ζώων ή την επιβολή του νόμου. Οι επαγγελματίες μπορούν να λάβουν υπόψη το θέμα. και αν το έγκλημα επιβεβαιωθεί, οι παραβάτες θα τιμωρούνται. Εάν ένα ζώο είναι κακοποιημένο, ανθυγιεινό και απαιτεί άμεση προσοχή. οι αξιωματικοί μπορούν να την παραλάβουν. Τα διασωθέντα ζώα θα σταλούν σε αποκατάσταση όπου θα τα φροντίσει μια ομάδα επαγγελματιών που θα υπερέχουν στην αποτοξίνωση των ζώων

Μην προσπαθήσετε να σώσετε ένα κατοικίδιο ζώο από δυνητικό κακοποιό ή εγκληματία. αυτό είναι όχι μόνο επικίνδυνο, είναι παράνομο

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να συμβάλλετε στη μετατροπή της κοινωνίας μας σε ένα ασφαλές μέρος για τα ζώα:

  • Κάνετε συναντήσεις συνειδητοποίησης των ζώων στην τοπική σας εκκλησία ή κλαμπ. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στην ημερήσια φροντίδα των ζώων, στα σχολεία, στα πάρκα για να διαδώσετε τον λόγο μεταξύ των παιδιών
  • Διεξάγετε μια συνεδρίαση ομιλητών στο γραφείο σας. Καλέστε έναν ομιλητή από ομάδες υποστήριξης ζώων για να συζητήσετε θέματα φροντίδας για ζώα συντροφιάς, εκπαίδευσης ζώων και ζητήματα καλής διαβίωσης των ζώων.
  • Πάρτε οδηγούς φροντίδας κατοικίδιων ζώων από τα τοπικά καταστήματα ζωών για έναν φίλο που μόλις πήρε ένα νέο κατοικίδιο ζώο.
  • Υποστηρίξτε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των νόμων κατά της σκληρότητας του κράτους σας
  • Γράψτε το τοπικό σας χαρτί και τηλεοπτικό σταθμό όποτε εμφανίζονται ιστορίες σκληρότητας για τα ζώα.

Συμπέρασμα

Την επόμενη φορά που βλέπετε κάποιον που χτυπά ένα ζώο χωρίς λόγο και λόγο, ερωτήστε τον για τις ενέργειές του. Εάν συναντήσετε ποτέ ζώα που δεν είναι καλά και δεν είναι καλά περιποιημένα. να ρωτήσετε για την κατάστασή τους από τον ιδιοκτήτη τους. Να τους κάνει να συνειδητοποιούν ότι είναι ευθύνη τους να φροντίζουν τα κατοικίδια ζώα τους. Διδάξτε τα παιδιά σας να είναι καλοί προς τα ζώα και να τα αντιμετωπίζετε ως ίσοι. Λαμβάνοντας αυτά τα βήματα για το μωρό, είμαστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσουμε μια γιότα του αντίκτυπου και μαζί θα κάνει μια τεράστια διαφοράSource link