13 Γεγονότα διασκέδασης για λαγωνικά


Ο Απρίλιος είναι εθνικός μήνας υιοθετώντας ένα σκυλί και υπάρχουν πολλά λαγωνικά που ψάχνουν για ένα νέο σπίτι. Αυτά τα σούπερ γρήγορα σκυλιά έχουν μερικές αξιοσημείωτες ιδιότητες που τους καθιστούν ιδανικό οικογενειακό σύντροφο

1. Οι κυνοδρομίες είναι τα γρηγορότερα σκυλιά στη γη

Τα κυνοδρομίες είναι κυριολεκτικά μερικά από τα γρηγορότερα σκυλιά στη Γη. Στην πραγματικότητα, είναι ταχύτερες από τις ιπποδρομίες και μπορούν σχεδόν να κρατήσουν το χέρι με έναν τσίτα σε πλήρη ταχύτητα.

Το λαγωνικό μπορεί εύκολα και τακτικά να φτάσει ταχύτητες έως και 45 μίλια ανά ώρα ή 72 χιλιόμετρα την ώρα. Μέσα σε μόλις επτά βήματα, ένα λαγωνικό θα φτάσει στην τελική του ταχύτητα και μπορεί να έχει μακροχρόνια αντοχή. Όταν τρέχουν σε τελική ταχύτητα, θα ξοδέψουν το 70% εκείνης της εποχής στον αέρα, χωρίς ένα μόνο πόδι να αγγίζει το έδαφος.

Μέρος αυτής της ταχύτητας προέρχεται από το γεγονός ότι πολλά λαγωνικά είχαν εκτραφεί για αγώνες αμέσως μόλις διακρίνονταν οι ιδιότητες έγιναν γνωστές. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να εκτρέφουν λαγωνικά ειδικά για αγωνιστικά σκυλιά, οι ικανότητές τους στην ταχύτητα έγιναν καλύτερες από εκείνες άλλων σκύλων, τόσο εξημερωμένων όσο και άγριων.

2. Οι αγώνες είναι στο αίμα τους

Οι κυνοδρομίες βρέθηκαν να έχουν σημαντικά υψηλότερο αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και χαμηλότερο αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. Τα ερυθροκύτταρα επιτρέπουν την κυκλοφορία περισσότερου οξυγόνου από τους πνεύμονες στους μύες. Αυτό το καθιστά επίσης καθολικούς δότες αίματος και ο τύπος αίματος τους μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε άλλη φυλή.

Τα κυνοδρομίες έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερες καρδιές και σχεδόν ταιριάζουν με το μέγεθος μιας ανθρώπινης καρδιάς! Μαζί με τους μεγαλύτερους πνεύμονες, τα όργανα τους μπορούν να ωθήσουν περισσότερο αίμα και οξυγόνο μέσω του σώματός τους. Όλα αυτά συμβάλλουν στην ανώτερη αθλητική τους ικανότητα, καθιστώντας τα ιδανικά τα αγωνιστικά.

3. Κυνοδρομίες Αγαπήστε στο Nap και Cuddle

Ίσως να μην περιμένετε το ταχύτερο σκυλί στον κόσμο να είναι τόσο χαλαρό. Αν ψάχνετε για έναν σύντροφο με το ρολόι Netflix, δεν μπορείτε να πάτε στραβά με ένα Greyhound. Μια ζεστή κουβέρτα είναι το μόνο που χρειάζονται στη ζωή. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να περιμένετε από αυτούς να ζητήσουν οποιαδήποτε οικεία θέση στο σπίτι. Συχνά αναφέρονται ως η "πατάτα καλαθοποιίας 40 MPH"

4. Οι λαγωνικές είναι μια αρχαία αιγυπτιακή φυλή

Είναι δύσκολο να πούμε πόσο πίσω βρίσκεται η ιστορία των λαγωνικών, αλλά υπάρχουν στοιχεία που έζησαν (και κάποτε είχαν τιμηθεί) στην αρχαία Αίγυπτο. Υπάρχουν ακόμη και τοιχογραφίες που οι ιστορικοί πιστεύουν ότι είναι μια αναπαράσταση του λαγωνικού σε τάφους που χτίστηκαν τουλάχιστον 3500 χρόνια πριν.

Ένας από τους πιο εικονικούς Αιγύπτιους θεούς, Anubis, συνηθίζεται με το κεφάλι ενός σκύλου. Πιο συγκεκριμένα, ο Anubis είχε το κεφάλι ενός στόχου. Τα κυνοδρομίες είναι μια συγκεκριμένη φυλή των πτερυγίων, που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα ότι το κεφάλι του Anubis βασίστηκε στο λαγωνικό ή σε παρόμοια φυλή

5. Είναι εξαιρετικά χαμηλή συντήρηση και έχουν την υπομονή ενός μοναχού

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ένας συνταξιούχος αγωνιστικός σκύλος θα είναι ψηλός ή ανήσυχος, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με την ήπια λαϊκή κυνοδρομία. Στην πραγματικότητα, τα λαγωνικά είναι μια από τις υψηλότερες ονομαστικές φυλές σκυλιών χαμηλής συντήρησης.

Δεν έχουν μακριά γούνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ρίχνουν πολλά, ούτε είναι δύσκολο να τους περιποιηθεί κανείς. Δείχνουν απίστευτη υπομονή με παιδιά και άλλα ζώα.

Όχι μόνο αυτό τους κάνει το ιδανικό οικογενειακό κατοικίδιο ζώο, αλλά είναι εξαιρετικό για όσους ζουν σε διαμερίσματα χωρίς να ενοχλούν τους γείτονες

6. Σπάνια φλοιό ή κάνουν θόρυβο

Μιλώντας για ενοχλημένους γείτονες, δεν θα έχετε πάρα πολλά προβλήματα με αυτό. Τα λαγωνικά είναι πραγματικά γνωστά για τα απίστευτα ήσυχα σκυλιά.

Συνήθως, τα λαγωνικά θα φλοιώσουν μόνο κάτω από μερικές σπάνιες περιστάσεις. Εάν είναι απίστευτα ενθουσιασμένοι για κάτι ή αν έχουν μείνει μόνοι για πολύ καιρό, υπάρχει μια πιθανότητα να ακούσετε κάποιο whimpering ή το περίεργο φλοιό. Διαφορετικά, αυτοί οι σκύλοι έλαβαν έναν όρκο σιωπής και παραμένουν εντελώς ήρεμοι και ήσυχοι.

7. Έχουν ένα πολύ υψηλό δίσκο

Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο ήρεμοι, υπάρχει ένα πράγμα που θα πάρει την προσοχή τους: τα μικρά ζώα. Αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν ως φυλή κυνηγιού για γενιές, και εξακολουθούν να έχουν αυτή την κυνήγι ώθηση βαθιά στο DNA τους. Κάθε μικρό πλάσμα που τρέχει στο πάρκο θα τραβήξει αμέσως την προσοχή τους. Και αναφέραμε ότι τα λαγωνικά είναι γρήγορα

Γι 'αυτό είναι πάντα σημαντικό να τα κρατάτε ασφαλισμένα με ένα λουρί και να έχετε πολύ ψηλούς περιφράξεις στο κατώφλι σας. Δεδομένου ότι οι λαιμοί τους είναι λεπτές και ευαίσθητες, θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ φαρδύ κολάρο ή να τους ασφαλίσετε με μια ιμάντα

8. Είναι το μόνο σκυλί που κάνει μια εμφάνιση στη Βίβλο

Τα κυνοδρομίες είναι ένα από τα λίγα σκυλιά που έχουν τιμηθεί σε όλη την ιστορία. Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορούν να συμφωνήσουν ότι τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος της ανθρωπότητας από την αρχή, δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει πραγματικά μια συγκεκριμένη φυλή σκύλου που έχει από την πλευρά του ανθρώπου – δηλαδή, εκτός από το λαγωνικό.

Το λαγωνικό είναι το (19659004)

"Υπάρχουν τρία πράγματα που κάνουν καλά, ναι, το οποίο είναι καλό στη μετάβαση. Ένα λιοντάρι, το οποίο είναι ισχυρότερο ανάμεσα στα θηρία και δεν γυρίζει από κανέναν. Ένα λαγωνικό? Μια αιγίδα επίσης. "

Αυτό δείχνει ότι ακόμα και πριν από χιλιάδες χρόνια, το λαγωνικό ήταν ένα σκυλί που θα τραβούσε την προσοχή των άλλων με τη βασιλική και κομψή εμφάνισή του. Έρχονται σε μια ποικιλία μοντέρνων χρωμάτων

Ενώ το όνομα μπορεί να υποδηλώνει ότι τα λαγωνικά είναι κυρίως γκρίζα, αυτό δεν συμβαίνει. Ακριβώς όπως το σώμα του λαγωνικού είναι κομψό και σχεδόν βασιλικό, το λαγωνικό μπορεί επίσης να έρθει σε μια ποικιλία χρωμάτων που θέτουν τα άλλα σκυλιά να ντροπιάσουν.

Από τα διάφορα χρώματα της γούνας ενός λαγωνικού, μερικά από τα (19659004) Υπάρχουν στην πραγματικότητα 18 πρωταρχικά χρώματα και 55 σχέδια χρώματος που μπορεί να έρθει το λαγωνικό σας.

10. Έχουν απίστευτη όραση

Λόγω της ανώμαλης τοποθέτησης των οφθαλμών, το λαγωνικό έχει ένα επιβλητικό 270 ° όραμα.
Για σύγκριση, ένας άνθρωπος που έχει φυσιολογική όραση 20/20 και καμία όραση έχουν εύρος περίπου 180 μοιρών. Αυτό σημαίνει ότι τα λαγωνικά έχουν μεγαλύτερη όραση στις πλευρές τους και μπορούν πραγματικά να δουν μερικά από αυτά που βρίσκονται πίσω από αυτά. Κάνοντάς τους ένα κατάλληλο μέλος της ομάδας "sighthound"

11. Θα τα ντύσεις με τα τελευταία στυλ

Τα κυνοδρομίες έχουν χαμηλό σωματικό λίπος, λεπτό δέρμα και κοντή τρίχα, έτσι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Θα χρειαστούν ένα πουλόβερ για λίγο περισσότερη ζεστασιά. Αλλά εκεί ξεκινάει η διασκέδαση, καθώς θα τα εξοπλίζετε στις τελευταίες χειμερινές τάσεις. Τελικά έχετε το τέλειο μοντέλο για αυτό το σακάκι fleece από ζέβρα. Απλά να γνωρίζετε τις εξωτερικές θερμοκρασίες και να γνωρίζετε πότε είναι πολύ κρύο για μια βόλτα

12. Το κάθισμα είναι δυσάρεστο για το λαγωνικό

Επειδή τα λαγωνικά έχουν εκτραφεί ειδικά για αγώνες, η μυϊκή τους δομή και τα μακρά πόδια κάθονται κάπως αμήχανα. Αν και δεν είναι αδύνατο, είναι πιο άνετα με το να ξαπλώνουν από το να κρατούν μια κάθισαν για πολύ.

13. Είναι έτοιμοι να είναι μέρος της οικογένειάς σας

Υπάρχουν πολλά λαγωνικά εκεί έξω που αναζητούν την επόμενη οικογένειά τους. Οι αγώνες σκυλιών είναι ένα άθλημα που γίνεται μόνο με ένα λαγωνικό που δεν είναι πλέον σε άριστη κατάσταση για να τρέξει.

Ενώ τα λαγωνικά σκακιού δεν κακοποιούνται ή κακοποιούνται, δεν λαμβάνουν πολλά από την άποψη της ατομικής στοργής ή της οικογενειακής ζωής.

Παρά το μύθο ότι οι συνταξιούχοι αγωνιστικοί σκύλοι είναι ανήσυχοι και ανήθικοι, η πραγματικότητα είναι ότι ένας συνταξιούχος λαγωνικός είναι πολύ πειθαρχημένος και μάλιστα λίγο τεμπέλης. Αν ψάχνετε για μια εύκολη φροντίδα για ένα σκυλί που απολαμβάνει μια ειρηνική ζωή, τότε έχετε βρει τον τέλειο σύντροφο.


Συγγραφέας Bio:

-Shayla McConnell-

Ήξερα απόλυτα ότι ήθελα να να δουλεύω με σκύλους από τη στιγμή που γεννήθηκα και αυτό ακριβώς έκανα. Ευθεία από το γυμνάσιο πήγα στο κολέγιο και σύντομα προσλήφθη ως κτηνίατρος τεχνικός βοηθός σε τοπική πρακτική. Μετά από μερικά χρόνια στον τομέα της ιατρικής, ερωτεύτηκα τα μαλλιά μου και αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου κατάστημα. Και τρέχω τώρα ένα blog στο PlayBarkRun.com όπου μοιράζομαι όλη μου την εμπειρία με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων και εραστές. Ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο βρίσκομαι, αισθάνομαι περισσότερο στο σπίτι αφιερώνοντας το χρόνο μου σε σκύλους και βοηθώντας τους ιδιοκτήτεςSource link