10 Συμβουλές για πεζοπορία με το σκυλί σας


Η πεζοπορία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε το στρες από το σύστημά σας και να κάνετε τον εαυτό σας μια καλή προπόνηση. Αλλά όταν οι ετικέτες του σκύλου σας μαζί σας, η εξωτερική σας εμπειρία γίνεται ακόμα καλύτερη!

Τα σκυλιά είναι οι τέλειοι σύντροφοι πεζοπορίας γιατί είναι πραγματικά πιο ενθουσιασμένοι να βγουν έξω από το δάσος από ό, τι είσαι. Τους αρέσει να σκαρφαλώνουν σε ογκόλιθους, να πηδούν πάνω από ρυάκια, να τρέχουν ένα ίχνος βρωμιάς και να κερδίζουν μια νέα συσσώρευση μυρωδιών και αξιοθέατων. Μάρτυρες της ενέργειας του σκύλου σας και απόλυτη απόλαυση σας κατευθύνει μακριά από τη σωματική άσκηση που εμπλέκονται στην πεζοπορία. Σας παρακινεί μόνο να πάτε μακρύτερα! Για να μην αναφέρουμε τα συναρπαστικά τοπία που θα δείτε κατά μήκος του δρόμου.

Ενώ η πεζοπορία μπορεί να ακούγεται σαν μίνι διακοπές, δεν είναι πάντα μια βόλτα στο πάρκο. Εδώ είναι 10 συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύντροφος σκυλιών σας θα περάσετε πολύ καλά.

1. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας μπορεί να χειριστεί τη ζωή στο μονοπάτι

Η ηλικία, το μέγεθος, η ιδιοσυγκρασία, το γενετικό μακιγιάζ και το ιστορικό υγείας είναι σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν ποιο από τα πακέτα σας είναι κατάλληλο για το μονοπάτι που σχεδιάζετε για πεζοπορία. Ελέγξτε με τον κτηνίατρό σας για να καθορίσετε τις φυσικές δυνατότητες του σκύλου σας και να αποκλείσετε πιθανά προβλήματα υγείας.

Οι φυλές Brachycephalic (επίπεδες), όπως τα Pugs και τα Γαλλικά μπουλντόγκ, δυσκολεύουν να αναπνεύσουν και να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος. Ως εκ τούτου, αυτά τα σκυλιά δεν μπορούν να απολαύσουν τα καλοκαίρια, όπως και ένας πρόθυμος Labrador.

Οι φυλές παιχνιδιών, όπως οι Pomeranians και Shih Tzus, είναι καλύτερα να σκαρφαλώνουν τα toshies τους στο πάρκο. Ανεξάρτητα από το πόσο ενεργητικός φαίνεται να είναι, αυτές οι σφαίρες φωτιάς δεν έχουν την αντοχή να υπομείνουν μια μακρά, ζεστή, επίπονη πεζοπορία. Έτσι, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι πεζοπόροι και οι backpackers επιλέγουν μεγάλα σκυλιά πάνω από τα χαριτωμένα μικρά.

2. Ολοκληρώστε ή ενημερώστε τη σειρά εμβολίων του σκύλου σας

Μια σειρά επιβλαβών παθογόνων παραμονεύει σε μεγάλους υπαίθριους χώρους, ειδικά σε στάσιμα νερά και μολυσμένα εδάφη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κρατάτε τα πλάνα του σκύλου σας ενημερωμένα. Αυτές περιλαμβάνουν εμβόλιο parvovirus σκύλου, ιό ασθένειας, αδενοϊό-2 και λύσσα. Χωρίς αυτά τα εμβόλια, υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος ότι το σκυλί σας θα αναπτύξει μια ασθένεια.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να λάβετε εμβόλια κατά της λεπτόσπισης και της νόσου του Lyme, έτσι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το πόσιμο μολυσμένο σκυλί σας

3. Μείνετε ένα βήμα μπροστά από τους ψύλλους και τους κρότωνες

Οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια θα πάρουν με χαρά ένα σνακ σε κάθε άνθρωπο και σκύλο που βλέπουν να ξεφεύγουν από τον τομέα τους. Εάν είστε άτυχοι, μπορεί να αποφασίσουν να σέρνουν κάτω από τη γούνα του σκύλου σας, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν στο σπίτι σας. Δυστυχώς, αυτά τα παράσιτα κάνουν περισσότερο από απλά να σας ενοχλήσουν με τα κνησμώδη τσιμπήματα τους. Οι φλεβών μπορούν να προκαλέσουν τεσσάρων σκουληκιών και καρδιακών σκουληκιών σε σκύλους. Ομοίως, τα τσιμπούρια φέρουν σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ζώα.

Το κλειδί είναι να κρατήσετε ψύλλους και τσιμπούρια από το σκυλί σας χρησιμοποιώντας ένα απωθητικό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας και το γούνινο καπέλο σας από ασθένειες που μεταδίδονται από ψύλλους και κρότωνες. Μπορείτε να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας για ψύλλους και τσιμπούρια ή ακόμα καλύτερα, να δείτε μια κατηγορία δοκιμασμένων προϊόντων ψύλλων και κηλίδων σε εντελώς κατοικίδια

4. Έρευνα πριν πάτε

Τηρήστε τους νόμους για τα λουρί και τα πώματα. Έρευνα σε απευθείας σύνδεση που τα εθνικά και κρατικά πάρκα είναι φιλικά προς το σκύλο για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάζουν τους κανόνες. Ίσως καταλήξετε να καταβάλλετε ένα υψηλό πρόστιμο και να καταστρέψετε αυτό που διαφορετικά θα ήταν μια ευχάριστη ημέρα για εσάς και τον σύντροφό σας σκύλου. Ομοίως, διερευνήστε ποιοι είναι οι κίνδυνοι των διαδρομών που ενδέχεται να συναντήσετε, ώστε να μπορείτε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι. Αυτές περιλαμβάνουν τον εντοπισμό των άγριων φυτών που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία για εσάς και το σκυλί σας

5. Επιλέξτε ένα αξιόπιστο εξάρτημα ή κολάρο

Τα σκυλιά είναι σκυλιά! Το γούνινο μπλουζάκι σας θα ξεφύγει από την όραση εάν δοθεί μια ευκαιρία και θα κυνηγήσει με χαρά οτιδήποτε κινείται. Θα πρέπει πάντα να κρατάτε το γούνινο μπλουζάκι σας συνδεδεμένο σε σας χρησιμοποιώντας ένα κολάρο ή μια πλεξούδα.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες σκύλων προτιμούν τις ιμάντες για περιλαίμια επειδή εξαλείφουν την πίεση στο λαιμό του σκυλιού. Ταυτόχρονα, σας δίνει μια καλή έλεγχο του σκύλου σας. Άλλοι προσκολλούνται στο καλό περιλαίμιο, πράγμα που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τις ετικέτες αναγνώρισης και λύσσας.

Τα ήρεμα ή καλά εκπαιδευμένα σκυλιά είναι ωραία με κολάρο, αλλά όχι σκυλιά που τείνουν να βυθίζονται σε περιπάτους. Εάν έχετε ένα σκύλο του οποίου οι τρόποι λουρί εξακολουθούν να χρειάζονται κάποια στίλβωση, μπορείτε ίσως να ξεκινήσετε με ένα μη τράβηγμα ιμάντα για το πρώτο σας μονοπάτι.

Ελέγξτε αυτά τα καταπληκτικά κολάρα, γιλέκα καλωδίων και γερά λουριά. Έχουν ακόμη και περιλαίμια σκυλιών rhinestone, αν θέλετε το pooch σας να λάμπει, να τρεμοπαίζει, υπέροχο!

6. Προσαρμόστε το κατοικίδιό σας

Ο γούνινος φίλος σας χρειάζεται ειδικά είδη εργαλείων, ειδικά όταν προγραμματίζετε πεζοπορίες πολλαπλών ημερών. Έχετε το σκυλί σας να φοράτε αντανακλαστικά ρούχα ή αξεσουάρ τη νύχτα για να προστατέψετε τον φίλο σας σκύλου κατά τη διάρκεια των οδοφράσεων. Πάντα να φέρετε μια συσκευή επιπωματισμού κυνικός. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν κοιτάζετε με ανυπομονησία τις περιπέτειες με τον φίλο σας. Ακόμη και αν δεν έχετε στο μυαλό καγιάκ ή κωπηλατικές περιπέτειες, είναι καλό να προετοιμαστείτε για τις καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον, ο σκύλος σας πρέπει να φοράει μποτάκια για να προστατεύει τα πόδια του από ψυχρά μονοπάτια χειμώνα θερμό καλοκαιρινό έδαφος. Ένα μονωτικό μπουφάν μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε τον σκύλο σας πικάντικο κατά τη διάρκεια των ψυχρών καιρικών συνθηκών. Εάν είναι καλοκαίρι, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μη τοξικό αντηλιακό για το εκτεθειμένο δέρμα του σκύλου σας. Προσέξτε ιδιαίτερα τον θόρυβο και τα άκρα των αυτιών του σκύλου σας

7. Φέρτε ένα κιτ πρώτων βοηθειών

Μην χτυπάτε το μονοπάτι χωρίς ένα κουτί πρώτων βοηθειών επειδή δεν υπάρχουν κτηνίατροι στο δάσος! Το σετ σας θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ψαλίδι, επίδεσμοι, κορτιζόνη, υπεροξείδιο του υδρογόνου ή οποιοδήποτε απολυμαντικό για να καθαρίσετε μικρές πληγές και οτιδήποτε άλλο φαίνεται λογικό. Θα πρέπει επίσης να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, ώστε να μπορείτε να παρέχετε αποτελεσματική, σωτήρια βοήθεια όταν το σκυλί σας συναντά κρίση

8. Το σκυλί σας πρέπει να παραμείνει τροφοδοτημένο και καλά ενυδατωμένο

Φέρτε περισσότερα φαγητά και νερό το σκυλί σας καταναλώνει συνήθως. Όντας στο μονοπάτι σημαίνει ότι είσαι σκύλος καίει περισσότερες θερμίδες για ενέργεια. Ωστόσο, μην δίνετε στο γούνινο μπλούζα σας ένα βαρύ γεύμα μία ώρα μπροστά από μια πεζοπορία για να αποφύγετε την αναστάτωση του στομάχου. Τροφοδοτήστε το σκυλί σας μικρές μερίδες ή περιστασιακές λιχουδιές μόνο για να τον κρατήσετε ενεργοποιημένο κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας. Όταν έρθει η ώρα να πάρετε ένα μακρύ διάλειμμα, δώστε στον φίλο σας ένα πλήρες γεύμα για να τον βοηθήσει να ανακάμψει.

Θα μπορούσατε επίσης να φέρετε έναν καθαριστή νερού ή ένα ζευγάρι εμφιαλωμένο νερό για να σας κρατήσουν ενθουσιώδεις και εσείς. Μείνετε μακριά από λακκούβες, λίμνες και άλλες στάσιμες πηγές νερού, καθώς πιθανότατα παρασύρονται παράσιτα, άλγη, βακτήρια και άλλοι επιβλαβείς μικροοργανισμοί.

Εάν θέλετε να αποσυνδέσετε για λίγες μέρες, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει αυτές τις συμβουλές για να απολαύσετε κάνοντας κάμπινγκ με το σκύλο σας!

9. Πάντα να ελέγχετε το σκυλί σας

Κάντε ένα διάλειμμα ανεξάρτητα από το αν είστε διψασμένοι ή όχι. Δώστε στο σκυλί σας κάποιο χρόνο για να κρυώσει και σιγουρευτείτε ότι του παρέχετε λίγο νερό ανάμεσα στις πεζοπορίες. Τα σκυλιά είναι πιο επιρρεπή σε υπερθέρμανση επειδή μόνο ιδρώνουν μέσα από τα πόδια τους. Ένα διάλειμμα είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να ελέγξετε το σκυλί σας για περικοπές, γρατζουνιές, χτυπήματα και εγκαύματα

10. Παρατηρήστε τη σωστή διάθεση απορριμμάτων κατοικίδιων ζώων

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το σκύλο δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως λίπασμα επειδή είναι πολύ όξινο. Συγκεντρώνει μόνο επιβλαβείς μικροοργανισμούς που μπορούν να μολύνουν πηγές νερού και να διαταράξουν την τοπική άγρια ​​φύση. Σεβαστείτε το περιβάλλον και τους άλλους πεζοπόρους αφήνοντας ίχνη από τα απόβλητα του κατοικίδιου ζώου σας. Φέρτε μαζί τις βιοδιασπώμενες τσάντες και απομακρύνετε τα απορρίμματα κατοικίδιων ζώων σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα της τσάντας σας. Πέτα το μακριά μόλις βρείτε ένα κάδο απορριμμάτων. Καλύτερα όμως, θάβετε τα απόβλητα κατοικίδιων ζώων σε μια τρύπα που είναι μισό βάθος βαθιά και απέχει τουλάχιστον 200 πόδια από τα κατασκήνωση και τις πηγές ύδατος

Συμπέρασμα

Η πεζοπορία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεφύγετε από την άθλια βιασύνη του αυτόν τον τρελό πολυάσχολο κόσμο. Είναι ένας υγιής και φθηνός τρόπος για να ανανεώσετε το μυαλό σας και να ενισχύσετε το σώμα σας. Και όταν είστε ιδιοκτήτης σκυλιών, έχετε το προνόμιο να έχετε έναν σύντροφο πεζοπορίας γεμάτο ενθουσιασμό … και ίσως λίγο ανυπομονησία να ξεκινήσετε

Η πεζοπορία με το σκυλί σας είναι μια σουρεαλιστική εμπειρία και η έμφυτη περιέργεια του σκύλου σας σίγουρα θα σας κάνει να εκτιμήσετε τη φύση ακόμη περισσότερο. Δεν είναι το ίδιο όπως το περπάτημα γύρω από το γεύμα το πρωί, το μεσημέρι και τη νύχτα.

Το σκυλί σας θα το δει επίσης σαν απόδραση από τη βαρετή ρουτίνα του, όσο θα κάνατε και με τη δική σας. Ακόμη και η πιο πεισματάρης τετράπολη καναπέ-καναπέ προσβλέπει σε πεζοπορία! Μια νέα μπαταρία με μυρωδιές και αξιοθέατα θα ενεργοποιήσει το σκυλί σας, προσθέτοντας διέγερση τόσο στη ζωή του όσο και στη δική σας. Το σημαντικότερο είναι ότι προωθεί την καλή υγεία. να μειώσουν την καταστροφική συμπεριφορά και την κατάθλιψη που σχετίζονται με την πλήξη. και οικοδομήστε μια ισχυρή σχέση ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας σκύλου

Έτσι, μετριάζετε το γκρινιάρι σας σκυλί και εξαντλίζετε την απότομη ενέργεια του, παίρνοντας τον έξω για πεζοπορία! Θα δείτε τα μάτια του να φωτιστούν μόλις δει να γεμίσει τα παπούτσια του. Αν η πεζοπορία δεν είναι το φλιτζάνι τσάι σας, εδώ είναι 5 τρόποι να παραμείνετε έτοιμοι με το σκυλί σας!
Η Lara Baylosis γράφει εβδομαδιαία άρθρα για τα Pet Comments και δεν κάνει τίποτα χωρίς τη συμβουλή του Bungo. Λόγω των λόγων της σοφίας του Bungo, ήταν σε θέση να επιβιώσει από τη βιομηχανία γραφής για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Το Bungo είναι ένα γλυκό, πιστό mutt.Source link