10 πιο δημοφιλή καθαρόαιμα σκυλιά


Οι ΗΠΑ θεωρείται ότι φιλοξενούνται μεταξύ 70 και 90 εκατομμυρίων σκύλων κατοικίδιων ζώων με 580.900 που καταχωρούνται μόνο το 2018. Ο αριθμός των σκύλων φαίνεται να αυξάνεται κάθε χρόνο με τον αριθμό των αγαπημένων ζώων του κόσμου

Δεν υπάρχει καμία έκπληξη ότι ο αριθμός των τετράποδων φίλων μας είναι συνεχώς ψηλά. Τα σκυλιά είναι ο ιδανικός σύντροφος για οικογένειες, ζευγάρια, άτομα και βοηθούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και ασφαλέστερη με τη δουλειά τους ως σκύλους σέρβις

Αλλά ποιος από τους τεράστιους αριθμούς φυλών είναι ο πιο δημοφιλής; το American Kennel Club (AKC) μόλις κυκλοφόρησε τον τελευταίο κατάλογο των πιο δημοφιλών φυλών σκύλου καθαρής φυλής στις ΗΠΑ. Θα είναι το νούμερο ένα του χρόνου το δημοφιλές εργαστήριο; Η μικρή καταπολέμηση Chihuahua; Ή ίσως το Poodle; Θα πρέπει να συνεχίσετε την ανάγνωση για να μάθετε!

Παρακαλώ σημειώστε – Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει αποκλειστικά καθαρές φυλές αντί για κάθε σταυρό. Αν ψάχνετε για ένα από τα δημοφιλή σταυροί όπως ο Cockapoos ή ο Labradoodles, δυστυχώς, δεν θα τα βρείτε στον κατάλογο

Τι είναι το AKC

Το AKC είναι από το 1884 και είναι μία από τις παλαιότερες και πιο έγκυρες οργανώσεις για σκύλους στον κόσμο. Παρέχουν πόρους για τις φυλές σκύλων, τις υπηρεσίες κατοικίδιων ζώων και την εγγραφή νέων κουταβιών στις ΗΠΑ

Με τις πληροφορίες που συλλέγονται στην εγγραφή κουταβιών, το AKC παρέχει ετήσια έκθεση σχετικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων κουταβιών και τη δημοτικότητα κάθε φυλής. Η τρέχουσα λίστα των καθαρόαιμων σκύλων είναι μέχρι τις επιβλητικές 193 φυλές που έχουν καταχωρηθεί με νέα σκυλιά που καθίστανται συχνά καθιερωμένα.

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας πηδήξουμε στους δέκα πρώτους καθαρόαιμους σκύλους του 2018.

10th Yorkshire Terriers

Στο δέκατο μέρος είναι το πάντα δημοφιλές Yorkshire Terrier, γνωστό ως Yorkie. Οι Yorkies είναι μια αξιολάτρευτη φυλή παιχνιδιών που είναι δημοφιλή από τη Βικτωριανή εποχή. Μπορεί να φανεί μικρό και χαριτωμένο, αλλά είναι τεριέ στην καρδιά, κάνοντάς τους φαινομενικά, πικρό αλλά γεμάτο ζωή.

Οι Yorkies συνήθως έχουν μακρά, σαν τρίχωμα παλτά και όχι γούνα, παραδοσιακά σε μαύρο και μαύρισμα. Θεωρούνται ως τσάντες ή lapdogs, αλλά έχουν ιστορία να συνηθίσουν να συλλάβουν τα παράσιτα από μικρές τρύπες σε μύλους.

Οι Yorkies είναι τα μόνα σκυλιά παιχνιδιών για να φτάσουν στα δέκα πρώτα καθαρόαιμα σκυλιά. Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε πού θα καταλήξουν τον επόμενο χρόνο.

9ο – Γερμανικός Shorthaired Pointer

Η ένατη στον κατάλογο είναι ο Γερμανικός Shorthaired Pointer, ένας μεσαίου μεγέθους γκούνγκ που γεμίζει με ενέργεια και στοργή. Τα ΣΓΠ έχουν ένα μοναδικό παλτό, με ένα στερεό καφέ / κόκκινο κεφάλι και ένα σώμα που καλύπτεται από διακριτικά σημάδια του ίδιου χρώματος.

Το ΣΓΠ είναι γνωστό ως όλοι γύρω από κυνηγετικά σκυλιά λόγω του υψηλού επιπέδου δραστηριότητας, της ευφυΐας και των προηγμένων αίσθηση της όσφρησης. (19659005) Το ΣΓΠ είναι ένας πολύ δραστήριος σκύλος που χρειάζεται τουλάχιστον δύο ώρες άσκησης καθημερινά

8ο – Ρότβαλερς

Ο ΓΚΠ είναι ένας πολύ δραστήριος σκύλος που χρειάζεται τουλάχιστον δύο ώρες άσκησης καθημερινά.

Το όγδοο πιο δημοφιλές σκυλί στη λίστα 2018 είναι Rottweilers. Τα ροτβάλερ είναι ένα σκυλί εργασίας μεγαλύτερης φυλής. Είναι πιστά και στοργικά ζώα που τα καθιστούν ιδανικούς κηδεμόνες και φύλακες σκύλων. Αν και η μεγάλη και μυϊκή εμφάνισή τους, μαζί με τον περιστασιακό κακό Τύπο τους, τους δίνει μια κακή φήμη σε μερικούς, εξακολουθούν να είναι ένα ευρέως δημοφιλές σκυλί με μια αγάπη φύση

Οι Ρότβαλερ γεννήθηκαν στην Ευρώπη για να δουλεύουν σκυλιά, ενεργώντας ως σκύλοι φρουράς, προστατεύοντας το κοπάδι και τον ιδιοκτήτη του από τους κλέφτες. Από την εκτροφή βοοειδών, μετακινήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως αστυνομικοί σκύλοι, γενικά σκυλιά φρουράς, οικογενειακά κατοικίδια ζώα κ.ά.

7ο – Poodles

Έπειτα επάνω στον κατάλογο στην έβδομη είναι το Poodle. Τα κουτάβια έρχονται σε παιχνίδια, μίνι και τυποποιημένες ποικιλίες. Είναι πιθανώς οι πιο αναγνωρίσιμες φυλές σκύλων χάρη στο σγουρό παλτό τους, συχνά στυλ σε μια pom-pom εμφάνιση. Αν και μπορεί να νομίζετε ότι αυτό είναι ένα μοντέρνο στυλ, ήταν πραγματικά σκεπτόμενος πριν από εκατοντάδες χρόνια να προσφέρει το πούντλο με εξαιρετική ελιγμών, αλλά και προστασία από το κρύο

Τα Poodles θεωρούνται μία από τις πιο έξυπνες φυλές σκύλου. Είχαν εκτραφεί από τους κυνηγούς πάπιας ως αναρριχητές νερού και είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Είναι ένα εύκολο σκυλί για να εκπαιδεύσει, βοηθώντας με τη δημοτικότητά τους

6th – Beagles

Οι Beagles βρίσκονται στον αριθμό έξι στον κατάλογο των πιο δημοφιλών σκύλων στις ΗΠΑ. Έχουν διατηρήσει μια θέση στις πρώτες δέκα φυλές σκύλων, δεδομένου ότι τα αρχεία άρχισαν στη δεκαετία του 1880, καθιστώντας τα σταθερά αγαπημένα. Είναι κυνηγόσκυλα που γνωρίζουν για την περίεργη και φιλική τους φύση, ειδικά για τα παιδιά τους.

Οι Beagles είναι σκυλιά που αγαπούν την εταιρεία τόσο των σκύλων όσο και των ανθρώπων.

5ο – Μπουλντόγκ

Οι αγριόγαλοι και οι κυνηγοί σέρβις που θα ακολουθήσουν τη μύτη τους όπου κι αν θέλουν να πάνε.

Στην πέμπτη θέση στον κατάλογο βρίσκεται ο μπουλντόγκ, ένα μυϊκό αλλά μικρό σκυλί που εκτρέφονται για δολώματα ταύρων. Τα μπουλντόγκ θεωρούνται εικονική βρετανική φυλή σκυλιών, χάρη στην ομοιότητα με τον πρωθυπουργό του Γουίνστον Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα μπουλντόγκ έγιναν επίσης εξαιρετικά δημοφιλή στην Αμερική. Έχουν χρησιμοποιηθεί ως μασκότ για διάφορες ομάδες και εταιρείες, αξιοσημείωτη Handsome Dan, η μασκότ Yale. Επιπλέον, οι πρόεδροι Calvin Coolidge και Warren Harding, και οι δύο που ανήκουν σε μπουλντόγκ ενώ βρίσκονται στο γραφείο, κάνοντάς τους ένα πολιτικό σύμβολο και στις δύο χώρες

4ο – Γαλλικό μπουλντόγκ

Τέταρτον στον κατάλογο είναι το γαλλικό μπουλντόγκ. Παρόλο που η φυλή έχει το όνομα "γαλλικά", στην πραγματικότητα προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο από μπουλντόγκ, ωστόσο, μεταφέρθηκαν στη Γαλλία από λαχανικά κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Οι γαλλικές είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής φυλή, ιδιαίτερα στις πόλεις. Αυτό οφείλεται στις σχετικά χαμηλές ανάγκες άσκησής τους. Θεωρείται ότι έχουν μια μεγάλη, φιλική προσωπικότητα και εξαιρετικά εγρήγορση φύση.

Οι Γάλλοι έχουν μια πολύ μοναδική εμφάνιση, με μεγάλα κεφάλια, επίπεδες επιφάνειες και μεγάλα αυτιά νυχτερίδων.

3ο – Golden Retrievers

3ο –

Στην τρίτη θέση στον κατάλογο βρίσκεται ο Golden Retriever, ένα έξυπνο και πιστό σκυλί όπλων. Οι Golden Retrievers είναι δημοφιλή οικογενειακά σκυλιά λόγω της στοργικής τους φύσης και της κλασικής εμφάνισης σκυλιών. Χρησιμοποιούνται συχνά και ως σκύλοι σέρβις, ειδικά σκυλιά για σπορ και θεραπείες.

Οι Golden Retrievers γεννήθηκαν σκόπιμα από τον Λόρδο Tweedmouth κατά τη διάρκεια της βικτοριανής εποχής στα Σκωτικά Χωράφια. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό γκούνγκ που ήταν κατάλληλο για το βροχερό κλίμα Inverness. Τα αρχικά του σκυλιά αναφέρθηκαν ως Κίτρινοι Ριτρίβερ, υιοθετώντας τελικά το "Χρυσό."

2ος – Γερμανός Ποιμενικός

Δεύτερος στον κατάλογο των πιο δημοφιλών φυλών σκύλων είναι ο Γερμανός Shepard, που χρησιμοποιείται συχνά ως ζώο υπηρεσίας. Γερμανικοί Shepards, γνωστοί ως Αλσατιανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο. είναι μια εξαιρετικά μεγάλη φυλή που έχει μια απαλή φύση, καθιστώντας τα κατάλληλα για το ρόλο ενός οικογενειακού κατοικίδιου ζώου γύρω από τα παιδιά. Είναι εξαιρετικά πιστοί στους ιδιοκτήτες τους, αλλά εξακολουθούν να έχουν μια μοναδική και ανόητη προσωπικότητα.

Στη δεκαετία του 1800, οι γερμανικοί Shepards εκτρέφονταν ως βοοειδή, δίνοντάς τους το όνομά τους. Οι ιδιότητες που καλλιεργούνται στη φυλή είναι εκείνες που κάνουν το γερμανικό Shepard ένα ιδανικό αστυνομικό και στρατιωτικό σκυλί καθώς και ένα σκυλί-οδηγό για τους τυφλούς. Μπορούν να εκπαιδευτούν για να ολοκληρώσουν πολλές προχωρημένες εργασίες καθιστώντας τους εξαιρετικά ευπροσάρμοστα πλάσματα.

Οι Γερμανικοί Sheppards χρειάζονται πολλές ασκήσεις για να τους κρατήσουν ευτυχείς. Πάνω από δύο ώρες την ημέρα συνιστάται για τη φυλή. Ωστόσο, οι γερμανικοί Shepards είναι ακόμα τρίτοι στον κατάλογο των σκύλων που είναι εύκολο να το φροντίσουν, με το μόνο που απαιτούν το περπάτημα και η άσκηση

1st – Labrador (Retriever)

Και για 28η συνεχή χρονιά, τα εργαστήρια παίρνουν το προβάδισμα ως τα πιο δημοφιλή καθαρόαιμα σκυλιά. Η δημοτικότητα των Labradors δεν περιορίζεται απλώς στις ΗΠΑ. Θεωρείται ότι είναι το πιο δημοφιλές σκυλί στον κόσμο, καλύπτοντας τους καταλόγους εγγεγραμμένων σκύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και πολλά άλλα.

Τα εργαστήρια είναι γνωστά και αγαπημένα για την ιδιοσυγκρασία τους. Είναι φιλικά, εξερχόμενα και στοργικά ζώα. Κάνουν τα καταπληκτικά οικογενειακά κατοικίδια καθώς και τα σκυλιά σέρβις, που δρουν ως σκυλιά για τυφλά και αστυνομικά σκυλιά

Οι λαμπραντόρ προέρχονται από το Newfoundland, το ανατολικότερο σημείο του Καναδά. Χρησιμοποιήθηκαν από τους αλιείς για να ανακτήσουν χαμένες γραμμές και δίχτυα μαζί με κινούμενα καροτσάκια. Η αναπαραγωγή με αγγλικά κυνηγόσκυλα δημιούργησε τους Labradors που όλοι αγαπάμε σήμερα. Αυτά τα σκυλιά είχαν ληφθεί πίσω στην Αγγλία και έγιναν δημοφιλή στις ανώτερες τάξεις.

Τα εργαστήρια είναι μια άλλη φυλή που χρειάζονται πολλή άσκηση για να τους κρατήσει ευχαριστημένους και υπάκουους. Πάνω από δύο ώρες συνιστάται κάθε μέρα για να αποφευχθεί η κακή συμπεριφορά

Τελικές Σκέψεις

Με τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις σε σκύλους, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καιρό οι Labradors μπορούν να διατηρήσουν τον τίτλο στο πιο δημοφιλές σκυλί του κόσμου. Τα γαλλικά μπουλντόγκ, ο Havanese και ο Cavalier King Charles Spaniels έχουν δει ένα άλμα τα τελευταία χρόνια, οπότε ποιος ξέρει ποιος θα είναι ο κορυφαίος κατάλογος του 2019.

Παρόλο που αυτά τα σκυλιά είναι τα πιο δημοφιλή σήμερα, υπάρχουν εκατοντάδες άλλα καθαρόαιμα σκυλιά διαθέσιμα και χιλιάδες σταυρούς. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια φυλή σκυλιών που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό κουτάβι.

Μόλις επιλέξετε την ιδανική φυλή σκυλιών σας, θα πάρετε να κάνετε τα συναρπαστικά πράγματα όπως την επιλογή του τέλειου ονόματος για

Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το χρόνο σας όταν σκέφτεστε να πάρετε ένα σκυλί για να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή απόφαση για σας. Ένας σκύλος για τη ζωή και θα γίνει ένα από την οικογένειά σας μόλις τα παραλάβετε.


Συντάκτης Bio:

Ο David Atkinson είναι δημιουργός περιεχομένου για τα Silver Groves, ένα λιανικό εμπόριο ασήμι. ] Ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη σύζυγό του και δύο αξιολάτρευτα κουτάβια, Kingsley και Rhonda, ένα Shih Tzu / Pomeranian και ένα ¾ Μαλτέζων / ¼ μυστήριοSource link