Τι κάθε ιδιοκτήτης γάτας πρέπει να γνωρίζει για τον καρκίνο της γάτας


Κανένας ιδιοκτήτης γάτας δεν θέλει να ακούσει ότι η γάτα είναι άρρωστη ή έχει διαγνωστεί από μια ασθένεια όπως ο καρκίνος της γάτας. Μπορεί να είναι καταστροφική η ακρόαση των ειδήσεων και μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την οικογένεια. Προφανώς, οι φίλοι των γατών μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογενειακής δυναμικής και απλά θέλετε να ξέρετε ότι όλα θα είναι εντάξει. Κάθισαμε με τον επί τόπου κτηνίατρο του Trupanion, Dr. Caroline Wilde, για να μάθετε περισσότερα για τον καρκίνο της γάτας και τις βέλτιστες πρακτικές που είναι διαθέσιμες για τον γούνινο φίλο σας.

Τι πρέπει να ξέρετε για τον καρκίνο της γάτας

 Η απώλεια είναι δυνατή με μια γάτα που έχει διαγνωστεί με καρκίνο της γάτας.

Η αλήθεια για τον καρκίνο της γάτας

Ακριβώς όπως ο καρκίνος μπορεί να εμφανιστεί ως διάφοροι τύποι στον άνθρωπο, σίγουρα μπορεί να κάνει το ίδιο και για τις γάτες. Ουσιαστικά, ο καρκίνος της γάτας δεν περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο τύπο καρκίνου. "Οι γάτες μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε είδος καρκίνου και διαφορετικοί τύποι καρκίνου μπορούν να εμφανιστούν σε διαφορετικές θέσεις. Για παράδειγμα, οι καρκίνοι που είδα πιο συχνά στην πράξη ήταν καρκινώματα πλακώδους κυττάρου στο στόμα, εντερικό λέμφωμα και όγκοι μαστού (καρκίνος του μαστού), για να αναφέρουμε μόνο λίγα ", λέει ο κτηνίατρος Trupanion, Dr. Caroline Wilde. Το πιο σημαντικό, αν έχετε κάποιο λόγο ανησυχίας, αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Σημάδια καρκίνου σε γάτες –

Οι εξετάσεις ευεξίας της γάτας σας και οι ετήσιοι έλεγχοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τη γενική γενική υγεία τους. Επιπλέον, είναι επίσης σημαντικό να εντοπίσετε πιθανά σημάδια μεγαλύτερων προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει το κατοικίδιο ζώο σας. Επίσης, ανάλογα με το είδος του καρκίνου που έχει η γάτα σας, μπορεί να εμφανιστούν διαφορετικά σημεία.

Εξετάστε τα ακόλουθα συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον καρκίνο στις γάτες σύμφωνα με τον Δρ. Wilde:

  • Οι εξωτερικοί καρκίνοι μπορεί να είναι εμφανείς ως ανάπτυξη του δέρματος ή μάζα και κάθε νέα μάζα ή χτύπημα πρέπει να ελέγχεται από κτηνίατρο για να κάνει Σίγουρα δεν είναι καρκινικό.
  • Το εμετό, η διάρροια και η απώλεια βάρους μπορεί να είναι σημάδια γαστρεντερικού λεμφώματος
  • Τα προβλήματα αναπνοής μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα, είτε πρωτογενής είτε εξαπλώνοντας από άλλο μέρος του σώματος
  • Καρκίνος άρθρωσης

Επιπλέον, για να βοηθήσετε τη γάτα σας να παραμείνει στη βέλτιστη υγεία, θυμηθείτε να μείνετε στο χρονοδιάγραμμα με τις ετήσιες εξετάσεις ευεξίας και να προωθείτε τη συνολική ευεξία της γάτας σας. Για παράδειγμα, η ευεξία μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε από εμβολιασμούς στην άσκηση και υγιεινή διατροφή. Επιπλέον, μια εξέταση ευεξίας από τον κτηνίατρό σας, μπορεί να καθορίσει εάν υπάρχει ζήτημα που απαιτεί πρόσθετες δοκιμές.

Πώς μια γάτα παίρνει καρκίνο;

Το μεγαλύτερο ζήτημα όλων – πώς μια γάτα παίρνει καρκίνο; Όλοι προσπαθούμε να κρατήσουμε τις γάτες μας ευτυχείς και υγιείς και ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατέψουμε τις γάτες μας.

Δρ. Ο Wilde εξηγεί περαιτέρω έναν κοινό καρκίνο στις γάτες και σπάει τη διαδικασία του πώς ο καρκίνος μπορεί να επηρεάσει το σώμα –

"Ένας από τους συνηθέστερους καρκίνους στις γάτες προκαλείται από έναν ιό – τον ιό της λευχαιμίας των αιλουροειδών – γάτες. Ωστόσο, οι γάτες μπορούν να δοκιμαστούν για τον ιό και υπάρχει ένα εμβόλιο για την πρόληψη. Συνολικά, ο καρκίνος συμβαίνει όταν τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται με μη φυσιολογικό ρυθμό και οι φυσιολογικοί ανοσοποιητικοί μηχανισμοί δεν μπορούν να καθαρίσουν αυτά τα κύτταρα που είναι εκτός ελέγχου ", δηλώνει ο Wilde.

Ουσιαστικά, όσο νωρίτερα η γάτα σας μπορεί να ελεγχθεί, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα μιας θετικής πρόγνωσης για τον γούνινο φίλο σας

Η διάγνωση του καρκίνου στις γάτες [19659016] εξαρτάται από πολλαπλές μεταβλητές, όπως ποιος τύπος καρκίνου και ποιο μέρος του σώματος επηρεάζεται. Ο Wilde διαχωρίζει τις διάφορες μεταβλητές της διάγνωσης του καρκίνου στις γάτες:

"Μπορούμε μερικές φορές να ανιχνεύσουμε καρκίνο με ακτινογραφίες, αλλά ο όγκος πρέπει να έχει ένα ορισμένο μέγεθος για να το ανιχνεύσουμε. Επίσης, εάν ο καρκίνος είναι μάζα, ανάλογα με τη θέση, μερικές φορές μπορούμε να την ανιχνεύσουμε λαμβάνοντας δείγμα με βελόνα. Περαιτέρω, αν αυτό δεν είναι διαγνωστικό, μια βιοψία μπορεί να μας δώσει μια διάγνωση », επισημαίνει ο Wilde.

Αρχικά, ο δρόμος προς τη διάγνωση μπορεί να πάρει χρόνο. Ωστόσο, εμπιστευθείτε το ιατρικό προσωπικό και τον κτηνίατρό σας ότι θα βρουν την καλύτερη πορεία δράσης για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου.

Θεραπεία του καρκίνου της γάτας

Μόλις ο καρκίνος έχει διαγνωσθεί, ο κτηνίατρός σας θα συστήσει ένα σχέδιο θεραπείας για τη γάτα σας. [19659909] Για παράδειγμα, το σχέδιο θεραπείας του καρκίνου της γάτας μπορεί να εξαρτάται από μια μεγάλη ποικιλία παραγόντων, όπως –

  • Όπου ο καρκίνος βρίσκεται στο σώμα
  • Τύπος καρκίνου

Επίσης, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι θεραπείας για διαφορετικούς καρκίνους. "Η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να είναι χειρουργική για την απομάκρυνση ενός όγκου, ή η ακτινοβολία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συρρικνωθεί ένας όγκος. Περαιτέρω, εάν πρόκειται για συστηματικό καρκίνο, οι γάτες μπορούν να λάβουν χημειοθεραπεία, όπως και με λέμφωμα. Συνολικά, μερικές φορές και οι τρεις μέθοδοι χρησιμοποιούνται μαζί, και η ανταπόκριση ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του όγκου ", δηλώνει ο Wilde.

Η οικογενειακή δυναμική όταν υπάρχει άρρωστος κατοικίδιο

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν υπάρχει άρρωστος κατοικίδιο ζώο είναι η έμφαση στην υποστήριξη ολόκληρης της οικογένειας. Φυσικά, κανείς δεν θέλει να βιώσει ένα αρρωστημένο κατοικίδιο στο σπίτι τους, και κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να ανταποκριθεί διαφορετικά στη διάγνωση. Ομοίως, η γάτα σας μπορεί να φοβηθεί και να μπερδευτεί και θα μπορούσε να επωφεληθεί από επιπλέον φιλιά, αγκαλιά, και snuggles κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

 Ο καρκίνος της γάτας είναι θεραπεύσιμος και με την υποστήριξη του κτηνιάτρου και της οικογένειάς σας - είναι δυνατή η ύφεση.

Ο καρκίνος της γάτας: η θεραπεία για τους φίλους των αιλουροειδών

Σίγουρα, η διάγνωση του καρκίνου της γάτας μπορεί να είναι μια δύσκολη οδός
στην ανάκτηση. Αλλά με την υποστήριξη του κτηνιάτρου σας και την παροχή απεριόριστη
υποστήριξη και αγάπη για τον φίλο σας γάτα, είναι δυνατή η ύφεση.

Σχετικά με τον συγγραφέαSource link