Λύσεις άγχους για κατοικίδια ζώα ΠλήρωςPets Blog


Είναι το σκυλί σας να γίνει επιθετικό; Είναι η γάτα σας κρύβεται κάτω από το κρεβάτι; Ή ήρθατε από την εργασία μόνο για να πάτε σε ένα σωρό ατμού του αριθμού 2.

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας αισθάνεται άγχος, αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα που θα μπορούσαν να δείξουν. Και αυτό σημαίνει ότι είναι δυσαρεστημένοι.

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να αισθανθεί άγχος, αλλά δεν μπορούν να σας πουν γι 'αυτό. Για να το διαχειριστείτε, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τα συμπτώματα. (19659002)

Πώς μπορώ να ξέρω αν το κατοικίδιο ζώο μου είναι ανήσυχο

Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, θα πρέπει να κατανοήσουμε τη βασική αιτία του άγχους και να το διαχειριστούμε μακροπρόθεσμα. ας μιλήσουμε για το πώς ξέρετε το κατοικίδιο ζώο σας είναι ανήσυχο στην πρώτη θέση. Όχι μόνο είναι σημαντικό να είστε σε θέση να προσδιορίσετε πότε βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά τα συγκεκριμένα συμπτώματά τους μπορούν να σας δώσουν πολύτιμη εικόνα για την αιτία του προβλήματός τους.

Έχουμε ήδη γράψει μερικές λεπτομερείς αναφορές για τα συμπτώματα του σκύλου το άγχος και το άγχος της γάτας ειδικότερα, αλλά εδώ είναι μια γρήγορη κατάρρευση αυτού που καλύψαμε.

Συμπτώματα σε σκύλους:

 • Επιθετικότητα
 • Καταστρεπτική συμπεριφορά
 • Crying or barking χωρίς προφανή λόγο
 • το λουτρό στο εσωτερικό του σπιτιού
 • Η έλλειψη ενδιαφέροντος
 • Η έλλειψη ενδιαφέροντος
 • Η έλλειψη ενδιαφέροντος
 • Η έλλειψη ενέργειας
 • Η απώλεια ενέργειας
 • (19659009) Απόκρυψη
 • Απόκρυψη
 • Απόσβεση
 • Απόσβεση
 • Αποστειρωτική συμπεριφορά

Εάν το ζώό σας παρουσιάζει μόνο ένα ή δύο συμπτώματα, μπορεί να έχουν ένα ζήτημα που δεν είναι άγχος. Ωστόσο, αν βλέπουν τρία ή περισσότερα, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι το άγχος είναι αυτό που συμβαίνει. Ένας κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό του σίγουρου

Τώρα που ξέρετε τι να αναζητήσετε, μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό

Κάντε ένα ταξίδι στον κτηνίατρο

Ανάλογα με τα συμπτώματα του ζώου σας, αξίζει να πάρετε ταξίδι στον κτηνίατρο

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το κατοικίδιο ζώο σας κάνει την επιχείρησή του στο πάτωμα. Σε σκύλους και γάτες, η απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη ουροποιητικού συστήματος ή πέτρες στα νεφρά. Στις γάτες, το πάει στο πάτωμα μπορεί επίσης να προκληθεί από προβλήματα θανάτου, για τα οποία θα μιλήσουμε μέσα σε ένα λεπτό.

Μια άλλη πιθανή ανησυχία είναι η κατάθλιψη, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή. Το κατοικίδιό σας δεν μπορεί να σας πει ότι είναι καταθλιπτικοί, αλλά γνωρίζετε την κανονική συμπεριφορά τους καλύτερα από οποιονδήποτε. Εάν έχουν ξαφνικά γίνει λιγότερο παιχνιδιάρικο ή σταμάτησαν να είναι ενεργοί, θα μπορούσε να υπάρχει ένας ιατρικός λόγος που ο κτηνίατρός σας μπορεί να βοηθήσει με.

Μην τιμωρείτε το κατοικίδιο

Πολλά από τα συμπτώματα που έχουμε αναφέρει είναι πράγματα που δεν θέλετε το κατοικίδιο σας να κάνει. Είναι κατανοητό αν αναστατωθείτε όταν το τελευταίο σας χαρτί υγείας παίρνει τεμαχισμένο, αλλά δείχνει ότι ο θυμός μπορεί να κάνει τα συμπτώματα του ζώου σας χειρότερα

Το σκυλί ή η γάτα σας εξαρτάται από όλες σας τις ανάγκες, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να αισθάνονται ασφαλείς και ασφαλίστε όταν είστε γύρω σας. Το κτύπημα στο ζώο σας ή η παρακράτηση της στοργής θα τους κάνει να νιώθουν λιγότερο ασφαλείς, οι οποίοι μπορούν να μετατραπούν σε αρνητικό κύκλο.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να μην σκύβετε ούτε το σκυλί σας ούτε τη γάτα σας. Βλέποντας να ενεργείς σαν να μην είναι κάτι σωστό, μπορείς να τους κάνεις πιο άγχος.

Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να εμπλακείτε στο κατοικίδιό σας στο παιχνίδι. Εάν έχετε ένα σκυλί, πηγαίνετε έξω και παίζετε λίγο φέουδο. Εάν ο γούνινος σύντροφός σας είναι της αιλουροειδούς πειθούς, κάποια κορδόνια πρέπει να κάνουν το τέχνασμα. Αυτό δεν θα το κάνει αυτό μόνο για να αποσπάσει το κατοικίδιο σας από τα αρνητικά συναισθήματά του, αλλά θα ενισχύσει και την αίσθηση της κανονικότητας.

Litter Box Blues

Αν η γάτα σας δεν χρησιμοποιεί το κιβώτιο απορριμάτων και δεν υπάρχει ιατρικός λόγος, θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα. Οι γάτες δεν τους αρέσει η μυρωδιά της δικής τους επιχείρησης, και θα απομακρύνουν από οτιδήποτε μυρίζει σαν μια τουαλέτα Kitty

 Petmate Deluxe Με κουκούλα Pan Set με Microban Μεγάλο - Μαργαριτάρι Λευκό / Σκούρο Γκρι, Breeze Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε το κιβώτιο απορριμάτων της γάτας σας κάθε δύο μέρες. Αυτό θα κρατήσει στο ελάχιστο τη μυρωδιά των περιττωμάτων γάτων και των ούρων.

Αν έχετε περισσότερες από μία γάτες, είναι καλύτερα να κρατήσετε ένα ξεχωριστό κουτί για κάθε γάτα. Τους αρέσει η μυρωδιά των αποβλήτων του άλλου ακόμη λιγότερο από ό, τι τους αρέσει το δικό τους. Ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τη διασταύρωση οσμών είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κλειστό κουτί για σκουπίδια, όπως αυτό

Φυσικά, δεν είναι πάντοτε δυνατό να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά κουτιά απορριμμάτων. Εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα, ή είστε κάπως περιορισμένος για το διάστημα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια πολυ-γάτα στρωμνή. Αυτά τα απορρίμματα είναι πιο αποτελεσματικά στην απορρόφηση οσμών, έτσι οι γάτες σας δεν θα ενοχλήσουν το ένα το άλλο. Αυτό δεν είναι μια τέλεια λύση, αλλά προχωράει πολύ προς την κατεύθυνση της μείωσης των συγκρούσεων γατών.

Εργασία μέσα από το άγχος του χωρισμού του σκυλιού σας

Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα. Έτσι είναι και οι γάτες, αλλά δεν είναι οι ίδιοι οι σκύλοι. Τα σκυλιά είναι κοινωνικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι είναι κοινωνικοί και όπως και οι άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι ικανοποιημένοι να είναι μόνοι για οποιαδήποτε περίοδο

Φανταστείτε αν αντί να πηγαίνετε να εργάζεστε όλη την ημέρα, έπρεπε να μείνετε μόνοι σας, χωρίς Τηλεόραση ή διαδίκτυο. Θα ήθελα πιθανότατα να αναπτύξετε άγχος!

Ο χρόνος εργασίας δεν είναι το μόνο πράγμα που προκαλεί το άγχος του χωρισμού. Τα σκυλιά μπορούν επίσης να αναπτύξουν άγχος εξαιτίας της μετακίνησης με μια νέα οικογένεια, τη μετάβαση σε ένα νέο σπίτι, ή ένα μέλος της οικογένειας που κινείται μέσα ή έξω. Εάν ένα από αυτά συμβαίνει και το σκυλί σας χάνει ξαφνικά τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και σκίζει τα μαξιλάρια του καναπέ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το άγχος του χωρισμού

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σιγουρευτείτε ότι κοινωνείτε με το σκυλί σας με συνέπεια . Αυτό σημαίνει τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα του χρόνου αναπαραγωγής ποιότητας, κατά προτίμηση σε εξωτερικούς χώρους. Ένα παιχνίδι απόλαυσης στη μέση μιας μακράς διαδρομής μπορεί να κάνει θαύματα για τις κοινωνικές ανάγκες του σκυλιού σας – και είναι ένα καλό προπόνηση και για τους δυο σας!

Είναι επίσης σημαντικό να μην κάνετε μεγάλη παραγωγή από την έξοδο από το σπίτι. Αυτό θα ενισχύσει μόνο το συναίσθημα του σκύλου σας ότι αφήνετε είναι ένα κακό πράγμα.

Τα διαδραστικά παιχνίδια είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε το μυαλό του σκύλου σας διεγερμένο. Όλα τα σκυλιά αγαπούν τα τρόφιμα που διανέμονται μπάλες τροφοδοσίας, αλλά προσέξτε να μην τους παρακάνετε. Μπορεί να ανατρέψουν όλες τις θερμίδες που κάψατε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων σας.

Αν περνάτε χρόνο με το σκυλί σας και παίρνουν πολλές ασκήσεις και εξακολουθούν να ανησυχούν, το επόμενο βήμα θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή σκυλιών. Έχουμε γράψει έναν χρήσιμο οδηγό για την εξεύρεση ενός κατάλληλου προσόντα.

Σε περίπτωση χειρότερης επέλευσης, επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας. Μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα για να μειώσουν το άγχος του σκύλου σας. Συνήθως, αυτό γίνεται σε συνδυασμό με την κατάρτιση συμπεριφοράς

Αντιμετώπιση του άγχους διαχωρισμού σε γάτες

Το άγχος διαχωρισμού είναι λιγότερο συχνές στις γάτες. Αλλά συμβαίνει.

Η κύρια αιτία είναι η έλλειψη διέγερσης, έτσι σπάνια βλέπετε το άγχος του χωρισμού στις εξωτερικές γάτες. Για τις εσωτερικές γάτες, ιδιαίτερα για τις γάτες σε μικρά διαμερίσματα, μπορεί να γίνει πραγματικό πρόβλημα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει αρκετά παιχνίδια για να κρατιέται απασχολημένος όταν δεν βρίσκεστε. Τα μικρά βελούδινα παιχνίδια, ειδικά εκείνα με σκούπες σε αυτά, είναι συνήθως τα αγαπημένα.

Όταν είστε γύρω, περάστε λίγο χρόνο παίζοντας με τη γάτα σας όπως θα κάνατε με ένα σκυλί. Εάν δεν ενδιαφέρονται, θα σας ενημερώσουν. Αλλά οι περισσότερες γάτες είναι δεκτικές να παίζουν τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα

Διαχείριση ανησυχίας αντικειμένων

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων γνωρίζουν ότι το στερεότυπο των σκύλων και των γάτων που τρομοκρατούνται από το κενό είναι περίπου 99,9% ακριβές. Λοιπόν, πώς αντιμετωπίζετε αυτήν την πολύ συνηθισμένη τρομοκρατία;
Υπάρχουν δύο τρόποι χειρισμού του, ανάλογα με το πόσο τρομοκρατημένος είναι το ζώο σας

Mild Aversion

η ήπια αποστροφή σε ένα σκύλο περιλαμβάνει το γαύγισμα, την απόκρυψη ενώ το κενό στο ή το γρύλισμα. Στις γάτες, περιλαμβάνει το να τρέχεις μερικά πόδια και στη συνέχεια να προσέχεις προσεκτικά από απόσταση.

Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς είναι φυσιολογικός και δεν προκαλεί ανησυχίες. Μια προσέγγιση για την ανακούφιση αυτού του είδους του ήπιου φόβου είναι η κοινωνική προετοιμασία. Μιλήστε όμορφα για το κενό ή το στεγνωτήρα μαλλιών ή το στεγνωτήριο ρούχων πριν το ενεργοποιήσετε

Σηματοδοτώντας στο κατοικίδιο ζώο σας ότι το πράγμα δεν απειλεί, τους καθησυχάζετε ότι δεν βρίσκονται σε κανένα κίνδυνο. 19659028] Η τρομοκρατία ή η επιθετικότητα

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας είναι τόσο τρομοκρατημένο που χάνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου ή αν πραγματικά επιτίθεται φυσικά σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, αντιμετωπίζετε ένα σοβαρότερο πρόβλημα. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να τα απομονώσετε από το αντικείμενο εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, προτού εκτελέσετε την ηλεκτρική σκούπα στο σαλόνι, πάρτε τον τεριέ σας στην κρεβατοκάμαρα, ώστε να μην ζουν σε όλο το χαλί.

Αν εξακολουθούν να φαίνονται τρόμο ακόμα και σε απόσταση, είναι καιρός για να δείτε έναν εκπαιδευτή σκυλιών ή έναν θεραπευτή συμπεριφοράς

Wrap Up

Τα κατοικίδια ζώα μας είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Μοιράζονται μερικές από τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας και κάνουν τη ζωή μας πλουσιότερη και ευτυχισμένη. Στηριζόμαστε σε μας για όλες τις ανάγκες τους, γι 'αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα

Ελπίζουμε ο οδηγός μας σας βοήθησε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας. Όσο περισσότερο ξέρετε, τόσο περισσότερο μπορείτε να κάνετε για τον καλύτερο φίλο σας
Source link