Η ασθένεια Lyme στα σκυλιά: Τι πρέπει να ξέρετε


Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και το καλοκαίρι κοντά, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να προσέχουν τα ενοχλητικά παράσιτα που μπορούν να επηρεάσουν τα κατοικίδια ζώα μας. Είτε είστε που ταξιδεύετε με τα κατοικίδια ζώα σας είτε περπατάτε το μονοπάτι πεζοπορίας, η ασθένεια Lyme στα σκυλιά φαίνεται να μεταδίδεται μέσω τσιμπημένου τσιμπούρι. Ανησυχώντας, αυτή η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τα μέλη ολόκληρης της οικογένειας και δεν μεταδίδεται μόνο σε σκύλους που περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Κάθισαμε με τον κτηνίατρο Trupanion Trupanion Δρ. Caroline Wilde, για να συζητήσουμε τη νόσο Lyme σε σκύλους και την καλύτερη θεραπευτική επιλογή διαθέσιμη για τους γούνιους φίλους σας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νόσο του Lyme σε σκύλους

Τι είναι η νόσος του Lyme;

Παράσιτα όπως οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια μπορούν να επηρεάσουν τα κατοικίδια ζώα όλων των μορφών και μεγεθών. Φυσικά, είναι σημαντικό ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων να γνωρίζει ακριβώς τι είναι αυτές οι διαφορετικές μορφές ασθενειών. "Η ασθένεια Lyme είναι τα κλινικά συμπτώματα από τη μόλυνση με το Borrelia burgdorferi, ένα βακτήριο που φέρει τσιμπούρια με μαύρα πόδια, συνήθως από το κρότωνα των ελαφιών", λέει ο κτηνίατρος Trupanion, Δρ Caroline Wilde.

Πώς τα σκυλιά παίρνουν τη νόσο του Lyme

Ανάλογα με το πού ζείτε, τα τσιμπούρια μπορούν να είναι ένα δημοφιλές θέαμα, όλο το χρόνο, ειδικά σε περιοχές με έντονη δασική έκταση. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έρχεται σε επαφή με ένα τσιμπούρι, υπάρχει πιθανότητα να μολυνθεί από τη νόσο Lyme. Περαιτέρω, "τα σκυλιά παίρνουν τη νόσο του Lyme όταν δαγκώνουν με ένα τσιμπούρι που μεταφέρει το Borrelia burgdorferi, το οποίο είναι ένα είδος βακτηρίων. Το τσίμπημα πρέπει να επισυνάπτεται στο σκυλί για 1-2 ημέρες για να εμφανιστεί η μετάδοση », δηλώνει ο Wilde. Σκεφτείτε να ελέγξετε το σκυλί σας για τσιμπούρια όταν είστε πεζοπορία κάμπινγκ και ταξίδια .

Πρώιμα σημάδια της νόσου του Lyme σε σκύλους

Ουσιαστικά, η ασθένεια Lyme σε σκύλους και η ασθένεια Lyme σε όλα τα κατοικίδια ζώα είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Ωστόσο, βοηθά να γνωρίζετε τα σημάδια που μπορεί να εμφανίσει το κατοικίδιο ζώο σας. Εξετάστε τα εξής:

Δρ. Ο Wilde ζυγίζει τα κλινικά συμπτώματα που συσχετίζουμε συχνότερα με την πρώιμη νόσο του Lyme

  • Πυρετός
  • Μειωμένη όρεξη
  • Πρησμένοι λεμφαδένες

Νόσος του Lyme σε σκύλους: τι κάνει ; μπορεί να πάρει ημέρες για να εξαπλωθεί ο ιός και μερικές φορές ακόμη περισσότερο για να δει τα σημάδια της εξάπλωσης της νόσου.

Όταν το Borrelia burfdorferi μεταδίδεται στο σώμα του σκύλου, μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να εξαπλωθεί στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στον συνδετικό ιστό και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Επίσης, εμφανίζονται κλινικά συμπτώματα σε ένα μικρό ποσοστό σκύλων που έχουν μολυνθεί με τα βακτήρια, και όταν εμφανιστούν, γενικά αναπτύσσονται 2-5 μήνες μετά τη μόλυνση. Περαιτέρω, αυτά τα σημάδια οφείλονται σε φλεγμονή στον σχετικό ιστό από το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου που καταπολεμά τα βακτηρίδια. Όταν τα βακτήρια επιμένουν στο σώμα, μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει μια ανοσοδιαμεσολαβούμενη φλεγμονή των νεφρών, η οποία μπορεί να είναι μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή επιπλοκή της νόσου του Lyme. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μακροχρόνια βλάβη στις αρθρώσεις εάν δεν έχει απομακρυνθεί από το σώμα του σκύλου », δηλώνει ο Wilde.

Πράγματι, αν ανησυχείτε, ο σκύλος σας έχει συσπάσει την ασθένεια, ζητήστε ιατρική περίθαλψη και επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τις ανησυχίες σας.

Θεραπεία

Υπάρχουν επιλογές θεραπείας για τη νόσο Lyme σε σκύλους. Ενώ υπάρχουν αντιβιοτικά για τη νόσο Lyme, η πιο εκπληκτική πορεία δράσης μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένετε. "Η καλύτερη πορεία δράσης για τη νόσο του Lyme είναι η πρόληψη. Υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές στην αγορά που τώρα μπορούν να αποτρέψουν αποτελεσματικά τα τσιμπούρια σε σκύλους, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων από το στόμα. Επιπλέον, μερικοί που μπορούν να παρέχουν προστασία για έως και τρεις μήνες, επίκαιρες και περιλαίμια ", λέει ο Wilde. Σκεφθείτε να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με την καλύτερη πορεία του κατοικίδιου ζώου σας για πρόληψη.

Όσον αφορά τη θεραπεία, τα αντιβιοτικά και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα υπό την καθοδήγηση και την εμπειρογνωμοσύνη του κτηνιάτρου σας μπορούν να παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο με τη νόσο Lyme σε σκύλους.

 Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νόσο του Lyme σε σκύλους.

Προστασία είναι απαραίτητη

Ενώ η ασθένεια Lyme στα σκυλιά μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για την ανίχνευση,
με το σχέδιο θεραπείας του κτηνιάτρου σας, ο γούνινος φίλος σας θα απολαμβάνει όλους
τις χαρές του καλοκαιριού και όλα όσα έχει να προσφέρει!

Σχετικά με τον συγγραφέαSource link